Teisipäev, jaanuar 30, 2018
 

Verekeskus kutsub doonoripäevadele! UUS KELLAAEG!

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama täna, 30. jaanuaril kella 13–18ni Kärdla kultuurikeskuses Rookopli 18 ja homme, 31. jaanuaril kella 10–13ni Käina huvi- ja kultuuri­keskuses Mäe tn 2.
Viimati käis regionaalhaigla verekeskus Hiiumaal Kärdlas ja Käinas mullu 10. ja 11. oktoobril ning siis külastas doonoripäevi koguni 110 hiidlast, eduka vereloovutusega lõppes külastus 96 doonori jaoks.
“Meie verevarud said tõhusa täienduse ning saarelt lahkusime rahulolevalt ja heas meeleolus, kaasas ligi 44 liitrit hinnalist verd,” ütles verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp. “Loodame südamest, et seekord on söakate hiidlaste aktiivsus vähemasti sama suur ning meie verevarud täienevad jõudsalt.”
Verd on väga vaja, sest verekeskusel on viimasel ajal nappinud kõikide veregruppide reesusnegatiivset verd ning haiglad on palju tellinud ka A reesus­positiivsest verest valmistatud verekomponente. “Sestap on kõik endast ja teistest hoolivad inimesed väga oodatud head tegema ning meie verevarusid täiendama,” lisas Lomp.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411