Reede, jaanuar 5, 2018
 

Tervist parandama Pilatese abil

Hiiumaa haigla taastusravikeskuse massöör Marika Võsamaa läbis kümnekuulise matipilatese koolituse ning hakkab läbi viima vastavaid treeninguid. Teadaolevalt varem pole sellist võimalust saarel olnud.
Pilates on kogu keha hõlmav treeningusüsteem, mille arendas 20. sajandi alguses välja Saksamaal, Suurbritannias ja Ameerika Ühendriikides tegutsenud Joseph Pilates. Lapse­põlves nõrga tervisega hädas olnud, nii astma, rahhiidi kui liigesepõletike all kannatanud Pilates pühendas kogu oma elu hea füüsilise vormi saladuste väljaselgitamisele. Ta uskus, et kui inimese nahk on võimeline pidevalt uuenema, siis peab samamoodi olema võimalik tervendada ja tugevdada kõiki organeid ning kogu organismi. Selle põhjal arendaski Pilates välja oma harjutuste kava ning töötas välja mitmesuguseid treeninguseadmeid.
Võsamaa pakub matipilatest ehk ilma eriseadmeteta Pilates-­võimlemist, mis sobib nii naistele kui meestele. Esimesed kokkusaamised on esmaspäeval, 8. jaanuaril haigla taastusravi osakonna saalis kell 16 ja 18. Kummassegi rühma mahub 10–12 harjutajat. Esimesel, sissejuhataval nädalal on kolm kokkusaamist, esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval. Edaspidi hakkavad treeningud toimuma neli korda nädalas ja lisandub neljapäev.
Selga tuleks panna mugav sportlik riietus ja võimalusel võta kaasa oma võimlemismatt.
Asjast huvitatud võiksid endast eelnevalt teada anda meilil marika.vosamaa@gmail.com või sõnumiga telefonile
5621 6670. HIIU LEHT

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411