Reede, jaanuar 26, 2018
 

Meie linnuvaatlejad lõid rekordi

Sel nädalalõpul, 26.–28. jaanuarini toimub järjekordne talvine aialinnuvaatlus. Eesti ornitoloogiaühingu (EOÜ) liige ja Hiiumaa linnusõber Leho Aaslaid teatas, et eelmisel aastal oli meie saarel kõige enam aialinnuvaatlejaid elanike arvu suhtes. Enimnähtud liik aga oli rasva­tihane.
Talvisest aialinnuvaatlusest on saanud Eesti populaarseim linnuvaatlusüritus ja suurim rahvateaduse algatus, millest mullu võttis osa üle 2600 linnusõbra enam kui 1800 paigast üle Eesti, kes vaatlesid ligi 60 000 lindu 64 liigist.
Tänavusel, järjekorras üheksandal talvisel aialinnu­vaatlusel osalemine on sama lihtne kui eelmistel aastatel. Tuleb leida endale sobiv vaatluskoht koduaias või pargis, soovitavalt lindude toitmiskoha läheduses, panna valitud tunni jooksul kirja kõik kohatud linnuliigid ning igal liigil vaid suurim korraga kohatud isendite arv. Vaatlused saab edastada ankeedi kaudu aialinnuvaatluse kodulehel www.eoy.ee/talv
Talvise aialinnuvaatluse korraldajad soovitavad Eesti ornitoloogiaühingu kodulehekülge külastada juba enne vaatlema asumist. Nimelt saab sealt välja printida lindude ülesmärkimist hõlbustava spetsiaalse piltidega ankeedi, tutvuda enamlevinud ja ka raskesti määratavate aialindudega ning samuti trükkida välja paberankeedi neile, kes eelistavad tulemusi saata posti teel.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411