Reede, jaanuar 19, 2018
 

Koolid võiksid liituda KiVa programmiga

Hiiumaal pole veel ühtki kiusamisvaba kooli programmiga liitunud kooli, aga näiteks Saaremaal on neid juba kolm.
Sihtasutus Kiusamisvaba Kool kutsub kõiki Hiiumaa koole liituma kiusamise ennetamise ja vähendamise programmiga KiVa. Huvitatud koolide sooviavaldusi oodatakse kuni 16. veebruarini ja vabu kohti on praeguse seisuga kümme.
Uuringud näitavad, et iga neljas kuni viies Eesti kooli­laps on kiusamise ohver. “Kiusamine on seega tõsine probleem, mis mõjutab nii laste vaimset kui ka füüsilist tervist, aga ka õpitulemusi, enesehinnangut ja mina-pildi kujunemist ehk ühe tulevase täiskasvanu edasist elu tervikuna,” selgitab sihtasutuse tegevjuht Triin Toomesaar saadetud pressi­teates. “Seetõttu on äärmiselt oluline koolidel tegeleda kiusamise süsteemse ja järjepideva ennetamise ja vähendamisega,” on ta veendunud.
Turu Ülikooli teadlaste poolt välja töötatud teadus- ja tõenduspõhine KiVa­programm pakub selleks väga konkreetset tööriista, sisaldades hulgaliselt praktilisi tegevusi ja materjale, sh veebipõhist õpet.
Eestis rakendab programmi ligi poolsada kooli.Tänavu soovitakse laieneda veel 20 Eesti kooli, sh keelekümbluskoolidesse. Programm ei ole veel täiesti venekeelsena kättesaadav, aga sihtasutus astub samme ka selles suunas. Pooled uuel õppeaastal programmi rakendavatest koolidest on juba leitud, kuid värbamisega soovitaksegi leida veel kümme.
Kõik huvitatud koolid on hiljemalt 16. veebruariks oodatud täitma sooviavalduse sihtasutuse Kiusamisvaba Kool kodulehel www.kiusamisvaba.ee Samalt lehelt leiab ka lisainfot kiusamise, KiVa programmi ning seda juba rakendavate koolide kogemuste kohta.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411