Reede, jaanuar 26, 2018
 

Kaskokindlustus ei kehti mitteametlikel jääteedel

Tänavu on läbi jää vajunud juba kaks sõidukit – üks Männiku karjääris ja teine Pärnumaal merejääl.
Kui ametlikel jääteedel liiklemine on kontrollitud ja turvaline, siis külmade saabudes sagenevad ka omal vastutusel ette võetud sõidud teistel jääkatte saanud veekogudel. Hoolimata sellest, et paar päeva tagasi vajus Männiku karjääris auto läbi jää, käivad seal endiselt kümned adrenaliiniotsijad ennast ja oma vara ohtu seadmas.
“Kui õnnetus juhtub mitteametlikul jääteel, siis ei hüvita teadaolevalt ühegi seltsi kaskokindlustus sellise mõtlematu teoga tekitatud kahju,” kinnitab ERGO kindlustuse transpordi­kahjude grupi juht Rain Tomingas. Kui kaassõitja võtab teadliku riski istuda autosse, mis läheb mitteametlikule jäärajale ja tervisekahjustus tekib isikust endast tulenevatel asjaoludel, siis ei kuulu ka see kahju kindlustuse poolt hüvitamisele.
Kokku vastutab maateeamet Eestis seitsme ametliku jäätrassi rajamise eest, millest tänavu ei ole avatud veel ühtegi. Ametlik jäätee on märgistatud ja ohutu liiklemine sellel tagatud. Oluline on järgida ka kellaaegasid, kui need on eraldi välja toodud. “Väljaspool ametlikult avatud jääteed autoga veekogu jääl sõitmine toimub aga täielikult juhi omal vastutusel ning see pole kunagi ohutu,” lisab Tomingas.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411