Teisipäev, detsember 5, 2017
 

PRIA toetab kolme Hiiumaa noortalunikku

PRIA määras sel nädalal 108 noortalunikule 4,3 miljonit eurot põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetust, mida valdav enamik soovis saada maksimaalses määras ehk 40 000 eurot. Hiiumaal määrati toetus kolmele noortalunikule summas 120 000 eurot.
Maaelu arengukava meetme 6.1 toetusetaotlusi laekus PRIAle 191, kokku 7,6 miljoni euro saamiseks. Vooru eelarve oli 5 miljonit eurot ning sellest jätkunuks 125 noor­talunikule. Kahjuks ei vastanud paljud taotlejad ja taotlused meetme määruses kehtestatud tingimustele ning
60 taotlust ei pälvinud hindamisel nõutavat minimaalset 15 hindepunkti. Puudusi oli näiteks erinevates andmetes või oli mõni vajalik dokument esitamata.
Noortaluniku toetusmeetme eesmärk on kuni 40aastaste noorte põllumajandustootjate tegevuse alustamise hõlbustamine, kaasaaitamine põlvkondade vahetusele põllumajanduses ning kaasaegsete teadmiste ja kogemustega põllumajandustootjate arvu kasvatamine. Noorte põllumajandusettevõtjate toetuse eelarve maaelu arengukava perioodil 2014–2020 on planeeritud 22,1 miljonit eurot. Toetust rahastatakse Euroopa maaelu arengu põllumajandusfondist ja Eesti riigieelarvest.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411