Teisipäev, detsember 5, 2017
 

Playbox osutus ülimenukaks

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
Hiiumaa gümnaasiumi õpilasesinduse korraldatud jäljendamis­etendus Playbox 2017 oli nii menukas, et pealtvaatajad ei mahtunud Kärdla kultuurikeskuse saali.
Suur hulk publikut sai ette­asteid vaid ukse vahelt piiluda või sammassaalist kuulata. Õpilasesinduse esindaja Annabel Pielbergi sõnul toodi publikule kõiksugu lisapinke, aga kultuurimaja jäi ikkagi väikseks. “Juba mõtleme lahendusi, kuidas järgmisel aastal kõik huvilised kultuuri­keskusesse ära mahutada,” ütles Pielberg.
Hiiumaa gümnaasiumi õppe­juhi Maris Nõmmik-Kärtneri sõnul müüdi pileteid Playboxile üle 300.
Saaliukse taha jäänud publik leidis, et Hiiumaal on puudu piisavalt suur saal, kuhu mahuks rohkem pealtvaatajaid.
Esikohale kõva rebimine
Playboxi esinemisreegel on jäljendada muusikuid ja muusikavideoid võimalikult täpselt. Tänavu oli laval 12 gruppi ja kaks külalisette stet.
Õhtut alustasid väga meele­oluka etteastega Kärdla koolide õpetajad koos Hiiu valla lasteaia lastega, kes jäljendasid muusikavideot loole “Maa tuleb täita lastega”.
Publiku tuju hoidsid üleval õhtujuhid Rando Suuster, Oliver Hiius ja Karmo Kutser.
Tänavuse Playboxi võitjaks osutus Hiiumaa gümnaasiumi 12.a klass, kes jäljendas Geri Halliwelli lugu “It´s raining man”. Teise koha saavutasid Kärdla põhikooli 3.a klassi õpilased, kes olid kõvasti vaeva näinud kostüümidega. Nemad tegid järele tuntud multifilmi “Käsilased” tegelasi. 3.a klass oli ka publiku hääletuse võitja. Kolmandaks jäi Hiiumaa gümnaasiumi 10. klass, kes jäljendas Emu´s Pink Windmill Kidsi lugu “Can´t stop the music”.
Lisaks Kärdla koolide õpilastele astusid võistlusel üles ka Käina kooli lapsed, kes jäljendasid Ylvise muusikavideot loole “What does the fox say?”.
Žürii töö polnud lihtne
Zürii liikme Indra Kutseri sõnul oli võitja väljaselgitamine keeruline ja esimeste kohtade vahel tihe konkurents. “Kõik osalejad olid supertublid,” ütles Kutser.
Otsuse langetamisel jälgisid žüriiliikmed esinejate koreograafiat. “Võitjate puhul oli näha, et nad on väga palju harjutanud ja nende omavaheline kokkumäng oli hea,” selgitas ta, kuidas lõpuks parimate valimine õnnestus.
Sel aastal kuulusid Playboxi žüriisse õpilasesinduse liige Indra Kutser, kunsti­õpetaja Sulev Loopalu, noorsootöö spetsialist Vivian Tülp, Hiiumaa vallavanem Reili Rand ja noortevolikogu esimees Robin Niidas.
Maris Nõmmik-Kärtner ütles, et kokkuvõttes oli hea meel tõdeda, et Hiiumaa gümnaasiumi ja Kärdla põhi­kooli õpilasesinduse liikmed on väga tublid, töökad ja organiseeritud. “Playbox on väga hea näide, kuidas meeskonna- ja koostöö tulemusena sünnivad suured ja hästi korraldatud üritused,” ütles ta. “Minu arvates on ettevõtmine korda läinud siis, kui nii korraldajad, osalejad kui ka pealtvaatajad lahkuvad naeratus näol – seekordsel Playboxil just nii oligi,” sõnas ta.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411