Teisipäev, detsember 19, 2017
 

Koolivaheajad pikalt paigas

Hiiu Leht | Hiiu Leht
Haridus- ja teadusministeerium pani paika järgmise kolme õppeaasta koolivaheajad.
Tegemist on esimese korraga, kui vaheajad pikema aja peale ette antakse. “Nüüd on peredel puhkusi, õpetajatel kooliväliseid tegevusi ja koolitusi, laagritel ja huvitegevuse korraldajatel ning noortekeskustel oma üritusi lihtsam planeerida,” märkis haridusminister Mailis Reps.
Eelolevatel aastatel jätkub viie vaheaja süsteem, mis sai kehtestatud juba selleks kooliaastaks. Selle eesmärk on jaotada õpilaste koormust ühtlasemalt seitsme­nädalasteks õppetsükliteks, mis vahelduvad puhkusega.
Kuigi koolidele on seadusega jäetud võimalus ministri määratud aegadest erinevalt koolivaheaegu kehtestada, soovitab ministeerium seda teha vaid erandkorras ja põhjendatud juhtudel.
Möödunud õppeaastal tekitas Hiiumaal segadust asjaolu, et koolidel olid vaheajad määratud eri aegadele. Seetõttu oli keeruline korraldada huviringide tegevust, noortekeskustel organiseerida õpilastele koolivaheaja tegevusi, aga ka spordivõistluste või olümpiaadide ajakava sättida. Lisaks lapsevanemate mure, kelle lapsed õppisid eri koolides – näiteks põhikoolis ja gümnaasiumis.
Sel õppeaastal on kogu maakonna koolid ühiselt ministeeriumi ette seatud vaheaegasid järginud. Eeldatavasti tagab üks oma­valitsus ka edaspidi olukorra, kus koolivaheajad on kõigis koolides samal ajal.

Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411