Reede, detsember 1, 2017
 

Jahtklubide liit tunnustas parimaid

Purjelaualiit/ Ian Rautelin
Eesti jahtklubide liit jagas teenetemärke ning ka hiidlastel oli põhjust uhkust tunda. Aasta tulemuste põhjal anti teenete­märk Monotüüp XV klassi Euroopa meistrivõistlustel pronksile tulnud jääpurjetajate duole Andrus Padu-Olev Oolup. Lisaks au­tasustas liit Hiiumaal elavat surfarit Boris Ljubtšenkot (26) maailmameistri­võistlustel saadud teise koha eest. Ljubtšenko pälvis ka Eesti purjelaualiidu aasta talisurfari tiitli.
Kui Andrus Padu teame tema tegemiste tõttu veidi rohkem, siis kes on Ljubtšenko, kes Hiiumaal elades talisurfiga tegeleb? Tundub veidi keeruline, kuna meil ju eriti talve polegi, küsisin aasta talisurfarilt.
“Eelmine aasta oli harjutamise mõttes väga hea – Käina laht oli stabiilselt jääs ja võimaldas hästi treenida,” kommenteeris Ljubtšenko treeningvõimalusi ning lisas: “Tänavu aastal loodan, et see lõputu november ükskord läbi saab ja talv tuleks.”
Teist aastat Hiiumaal, Pühalepas elav Boris, võitis 37. maailmameistrivõistlustel Venemaal, Togliattis purjelauakelkude slaalomis hõbemedali. Purjelauakelkude slaalomit viiakse läbi jääl, kus sõidetakse alla tuule M-kujulist või kaheksakujulist rada, tuule suunaga risti. Lisaks võttis noormees osa ka purjelauakelkude kursisõidust, kus 39 osaleja seas tuli 13. kohale.
Kristi Linkov

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411