Teisipäev, detsember 19, 2017
 

Elamusi klaasikunsti töötoast

Juta Ülemaantee
Kõrgessaare piir­konna erivajadustega noored käisid Tallinnas klaasikunsti tegemas.
Kolmapäeval, 6. detsembril said MTÜ Kõrgessaare Puuetega Noorte Klubi Vikerkaar liikmed võimaluse taas kord pealinna sõita, sest ees oli ootamas üks ütlemata kogemusterohke päev. Käisime andeka klaasikunstniku Agnes Tormi käe all klaasikunsti õppimas.
Meile õpetati erinevaid klaasi külmtöötlemise võtteid: kleepimist, liimimist, graveerimist ja liivapritsi kasutamist. Jagati infot ka selle kohta, kust on võimalik osta töövahendeid ja materjale, et ka ise edaspidi hobikorras oma oskusi klaasi külmtöötlemisel edasi arendada.
Kaunistasime kõiki neid tehnikaid kasutades jõuluajale kohaselt suure hulga küünlatopse. Mõni meist jaksas teha vaid ühe, aga mitmed sattusid hoogu ja vorpisid küünlaümbriseid suisa viiekaupa. Lisaks tutvustas koolitaja meile klaasikunsti ajalugu ja näitas pilte sellest, mida kõike on võimalik klaasist valmistada. Saime teada ka seda, et klaasikunstnik Agnes Tormi valmistatud kaunid esemed olid mõni aasta tagasi näitusel ka meie enda kodusaarel Reigi pastoraadi ruumides.
Pärast kolmetunnist töötuba oli meil valminud üle kolmekümne kauni küünla­ümbrise ja suundusime edasi Puuetega inimeste korraldatud jõuluturule. Seal oli võimalik tutvuda teiste erivajadustega inimeste käsi­tööga ja nii mõnigi kaunis ese sellelt laadalt rändas ka Hiiumaa poole. Hea teada, et meie väikesel Eestimaal on puuetega inimeste seas väga palju andekaid käsitöömeistreid, see motiveerib veelgi enam ka Hiiumaa erivajadustega noori looma oma kätega ilusaid ja tarvilikke esemeid.
Klubi Vikerkaar liikmed tänavad ajakirja Vaimupuu töökat kollektiivi, kes meie jaoks selle vahva päeva korraldasid ja Hiiu valla-­
valitsust, kelle kaasabil me üldse Tallinnasse sõita saime.

Juta Ülemaantee

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411