Teisipäev, november 28, 2017
 

Vabaduse mõtte hoidja – Paul-Eerik Rummo

erakogu
Liberalismi Akadeemia andis Vabaduse mõtte hoidja ehk aasta liberaal 2017 tiitli pikaaegsele Reformierakonna liikmele Paul-Eerik Rummole.
“Liberalism põhineb vabadusel. Vabaduse ideaali ei tohi kaotada ka igapäevapoliitikat tehes. Poliitikas ja elus tuleb ideaalide hoidmisel rakendada taktikat ja tarkust ühelt poolt nii, et aade ei muutuks instrumendiks ja teisalt nõnda, et kõik asjad saaksid ära tehtud teadmises, et need lähtuvad sellest ideaalist,” rääkis Rummo konverentsil tehtud videopöördumises. Kuidas pidada silmas aadet ja otsused hästi ära teha, on tema sõnul igapäevane ja igavene väljakutse ja põhiküsimus. “See ei ole kerge, aga siiski võimalik. Vabaduse aadet tuleb meil liberaalidena meeles pidada ja kogu maailma teadvuses hoida, mis aga ei tähenda vaid suuresõnalist vabaduse kuulutamist,” ütles Rummo.
Aasta liberaali on valitud seitse aastat. Esimese tiitli sai Jürgen Ligi, 2011. aastal Anvar Samost, 2012. aastal Kalev Kukk, 2013. aastal Vanurite eneseabi- ja nõustamisühing, 2014. aastal Madis Habakuk, 2015. aastal Siim Kallas ja aastal 2016 MTÜ Ärikatel.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411