Teisipäev, november 21, 2017
 

Surfihooaja lõpugalal tunnustati aasta parimaid

Raul Harro
Eesti Purjelaualiidu auhinnagalal tunnustati aasta parimaid, Eesti meistreid, võistlussarjade võitjaid, surfisündmuste korraldajaid ja tänati ala toetajaid.
Aasta üllataja tiitli pälvis Martin Berkmann klubist Hiiusurf, mitmeid auhinnalisi kohti sai ka sama klubi liige Toomas Pertel. Fun Slaalom üldarvestuses saavutas Martin Berkmann esikoha, Slaalomi EMV Master klassis oli Berkmann kolmas, teine oli Toomas Pertel. Ka lainesõidu EMV-l Fun Wave klassis oli Berkmann teine ja Pertel kolmas. Harrastajate FUN sarja purjelaua Master klassis oli Pertel kolmas.
Eesti purjelaualiit tänas ka hooaja koostööpartnereid, kelle seas ka Hiiumaa Surfi­klubi ja Kärdla aadressile registreeritud surfivarustuse veebipood OÜ HiiuSurf­Shop.
Galal võeti kokku 2017. hooaeg, mis oli Eesti surfi jaoks järjekorras juba 45 ning korraldajate sõnul tihe, sündmusterohke ja tulemuslik. Hooaja algul, eelmisel talvel tõid talisurfarid Boriss Ljubtšenko, Meelis Rang ja Tõnis Salong MMilt hõbeda, pronksi ja neljanda koha. Sel kevadel sõitis purje­laudur Toomas Kasenurm Prantsusmaal Eesti kiirusrekordi. Läbi hooaja osalesid Formula, slaalomi ja RS:X klassi purjelaudurid rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, kus väljapaistvaim saavutus on ehk Brigita Viilopi Euroopa meistri tiitel IFCA slaalomis. Sügisel osalesid noored purje­laudurid Techno 293 MMil. Purjelaua profisarjas (PWA) esindas eestlasi vaba­stiili sõitja Tony Mõttus.
Eesti purjelaualiit haldab purjelaua, talisurfi ja aerulaua (SUP) tegevusi. Neil surfialadel peeti sel aastal kokku seitse võistlus­sarja, mille osavõistlusi peeti ka Hiiumaal. Suuremaid võistlusi toimus umbes 35, millest tähtsaim oli rahvusvaheline regatt – NeilPryde Baltic Cup. Lisaks toimusid erinevad klubide võistlused, maratonid või muud surfiüritused. Eesti meistritiitleid jagati välja rohkem kui kunagi varem, kakskümmend.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411