Teisipäev, november 7, 2017
 

PPA Kärdla büroos pikki järjekordi polnud

Kärolyn Kivistik | Hiiu Leht
IDkaardi sertifikaatide uuendajatele erandkorras nädala­vahetusel avatud politsei- ja piirivalveameti Kärdla teeninduses kulges kõik hoolimata tehnilistest tõrgetest rahulikult ja pikki järje­kordi ei tekkinud.
Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Kärdla teeninduse peaspetsialisti Piret Simsalu sõnul soovis suurem hulk inimesi oma IDkaardi sertifikaate uuendada laupäeva hommikupoole, aga tehniliste tõrgete tõttu see ei õnnestunud. “Kõik olid siiski väga rahulikud ja kannatlikud,” ütles Simsalu.
“Kuna kasutan palju arvutit ja IDkaarti, siis mulle oli väga oluline sertifikaate uuendada. Proovisin seda kodus arvutis ka ise teha, aga kahjuks ei õnnestunud ning seepärast tulingi siia,” rääkis laupäeva lõuna ajal Kärdla teeninduses sertifikaate uuendanud Liilia. Ta lisas, et käis korra ka hommikul, aga tehniliste probleemide tõttu paluti tal hiljem tagasi tulla. Liilia tõrgetest häiritud polnud ning tal jagus Kärdla teeninduse töötajatele ainult kiidusõnu.
Samuti laupäeval sertifikaate uuendanud Aimar ütles, et otsustas seda teha just PPA teeninduses, kuna siis pole vaja karta, et uuendamisega hätta jääd. “Mul oli töö pärast PPA teenindusse asja ja mõtlesin, et kui juba siin olen, uuendan oma IDkaardi sertifikaadid ka ära, sest seda on ju niikuinii vaja teha,” rääkis Aimar. “Meedia vahendusel tundus, et PPA teenindustes on järjekorrad väga pikad, aga Kärdlas ei pidanudki kaua ootama,” oli Aimar imestunud.
Miks reedel kinni?
Hiiu Lehe poole pöördus pahane kodanik küsimusega, miks polnud PPA Kärdla teenindus avatud ka reedel.
PPA kommunikatsiooni­juhi Kirsti Ruuli sõnul oli põhjus, miks teenindust muudel päevadel ei avatud, töötajate nappus.
“Meie töötajad vajavad ettevalmistust ja lisaks ka taustakontrolli, et pääseda ligi nii paljudele tähtsatele andmetele,” ütles Ruul. “Seepärast ei hakanudki me mõneks päevaks inimesi juurde palkama ja pidime hakkama saama olemas­oleva tööjõuga.”
PPA Kärdla teenindus, kus isikut tõendavaid dokumente taotleda saab, oli seni avatud kolmel päeval nädalas, esmas­päevast kolmapäevani kella 9–17ni. Töötajaid on teeninduses kaks, mõlemad osaajaga. Alates 1. novembrist on teenindus avatud ka neljapäeviti.
Ruuli sõnul vaadati ka büroode külastatavust. “Meile tundus parim moodus üle Eesti teenindused erand­korras avada ühtmoodi, sest nii on kõigile arusaadav,” ütles Ruul. Ta selgitas, et PPA büroodel on lahtiolekuajad kohati erinevad ja teisiti teavitamine oleks olnud keerulisem ja inimestele raskesti mõistetavam.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411