Teisipäev, november 7, 2017
 

Paluküla terviserada läbib põhjaliku uuenduse

repro
Liis Remmelg
Reedel algasid Paluküla terviseradadel ligi 17 000 eurot maksvad korrastamis- ja kaasajastamistööd.
Radade korrastamist veab Hiiumaa jooksugrupp eesotsas Alari Remmelguga. “Soovime arendada radasid tervikuna, et see oleks koht, kuhu mahuks nii jalutajad, jooksjad kui suusatajad,” ütles Remmelg.
Tööde käigus laiendas tervise­radu riigimetsa majandamise keskus, novembris on plaanis korrastada radade profiil, paigaldada täiendav valgustus ja vedada rajale puiduhake. Veel piiritletakse tööde käigus aedikuga kelgu­nõlv ja terviserada ning lisatakse rajatähistus. Juba oktoobris paigaldati rajale samasugune venitussein, nagu on äsjavalminud Kärdla välijõusaalis.
“Rada muutub peale korrastamist ilusamaks ja sellel tekib rohkem kasutus­võimalusi. Sellest saab terviklik terviserada, mitte lihtsalt mingi rajake kuskil metsavahel nagu see praegu on,” selgitas Remmelg.
Praegu on Paluküla tervise­rajad kivised ja künklikud. Plaanis ongi mõned künkad tasasemaks lükata.
Ka viiakse lühem, üleni valgustatud 1,3 kilomeetrine rada Paluküla karjäärist mööda ja valgustatud rada pikeneb seetõttu 1,8kilomeetriseks. Pikem, 2,7kilomeetrine rada osaliselt kattub eelnimetatud rajaga.
Palukülas asub ka discgolfi rada ja seegi jääb alles ehkki ehitustööde käigus tuleb mõned korvid, mis täpselt rajale jäävad, ära võtta. “Kopp hakkab seal pinnast lükkama ning need jääks ette,” selgitas Remmelg, et peale korrastamistöid saab discgolfi korvid jälle tagasi panna.
“Seoses küngaste tasandamisega võivad mõndade korvide asukohad pisut muutuda, sest osa mäekesi kaob,” lisas ta.
Paluküla terviseradade korrastamise projekti kogu­eelarve on 16 700 eurot, rahastavad kultuuriministeerium, SA Eesti Tervise­rajad ja Pühalepa vald. Alari Remmelgu sõnul on rahastus omavahelise hea koostöö tulemus ja Paluküla tervise­rajale on oodatud kõik spordi­huvilised.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411