Reede, november 10, 2017
 

Pähn viskas debüütmängus värava

Eesti saalihokiliit
Saalihoki maailmameistrivõistluste valik­turniiriks valmistuv Eesti koondis pidas Soomes kaks kontrollkohtumist. Esimest korda koondisesse kutsutud Ken Pähn viskas oma esimeses mängus kohe ka värava.
Eesti meeste saalihokikoondis pidas nädalavahetusel Soomes kaks treeningkohtumist. Esmalt mängiti Soome teise divisjoni võistkonna Porvoon Salibandyseura vastu. See on klubi, millega hiidlane Ken Pähn möödunud hooajal liitus. Kohtumine lõppes tulemusega 10:4 Eesti võiduga.
Samas mängis koondisesse kutsutud Pähn esimese mängu mitte koduriigi, vaid klubi eest, kuna viimasel oli mänguvalmis liialt vähe põhi­mehi, Eesti koondis tahtis aga võimalikult rasket mängu. “Seetõttu otsustas treener mind klubi eest mängima panna,” selgitas Pähn.
Teises kontrollkohtumises võitis Eesti tulemusega 4:3 Soome esimese divisjoni klubi Tikkurilan Tiikerit.
“Avamänguga võrreldes tegime mõned korrektuurid ja täna oli mängupilt tunduvalt parem,” kommenteeris peatreener Risto Lall saalihokiliidu kodulehele.
“Nädalavahetusega võib kindlasti rahule jääda, kaitse toimis hästi – viis viie vastu mängus löödi meile kahe mängu jooksul vaid kaks väravat. Rumalad karistused tuleb välja juurida ja väravavõimalused paremini realiseerida, siis on meid raske võita,” võttis treener kontrollmängud kokku.
Esimest korda rahvuskoondisesse kaasatud Ken Pähn viskas oma debüütmängus kohe ka värava. Koondis oli peaaegu terve mängu tagaajaja rollis ning üsna lõpu eel võideldi välja viigiseis. Umbes kaks minutit enne lõpuvilet teeniti ka kaheminutiline karistus ehk Eesti pidi mängima arvulises vähemuses, neli viie vastu.
“Minu jaoks suure üllatusena pani treener mind alakaalu ehk üks vähemuses mängima,” ütles Pähn. Paar­kümmend sekundit peale karistuse määramist tegid vastased valesöödu ja Eesti koondise kapten Roman Pass andis hiidlasele imelise söödu. “Me jooksime koos Patrik Kareliussoniga kaks-ühele olukorras värava poole. Mul oli suurepärane võimalus talle sööta, aga ma otsustasin ise visata,” meenutas Pähn koondise­karjääri esimest väravat.
21aastane noormees selgitas, et koondise esindamine on talle kahtlemata oluline. “See tähendab ka seda, et need saali­hokile pühendatud aastad pole maha visatud,” analüüsis Pähn ja lisas, et meeste koondisesse ei ole lihtne pääseda. “Ei piisa ainult sellest, et sul on head mänguoskused, vaid esmatähtis on pigem su füüsiline vorm.”
Mänguvormile aitab kindlasti kaasa asjaolu, et Pähn on Porvoo klubis teisel hooajal vahetusmängijast teise viisikusse tõusnud. Ehk saanud oluliselt rohkem mänguaega tugevas Soome liigas.
Rahvusmeeskond valmistub 31. jaanuarist 4. veebruarini toimuvaks maailmameistrivõistluste valikturniiriks, mis peetakse Tallinnas, Kalevi spordihallis.
Hergo Tasuja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411