Reede, november 3, 2017
 

Kalapüügiload muutuvad elektrooniliseks

Hiiu Leht
Riigikogu võttis oktoobri lõpus vastu seaduse, millega muudetakse kutselise kalapüügi korraldamist ja tehakse püügilubade kontrollimine elektrooniliseks.
Kalapüügiseaduse peamised muudatused näevad ette kutselise kalapüügi lubade andmise ja püügiandmete kogumisega seonduva tehnilise töö üleviimist maaeluministeeriumist selle haldusalas olevasse veterinaar- ja toiduametisse.
OÜ Hiiurand juhatuse liige Heino Kalmus ütles Hiiu Lehele, et kaluri jaoks ei ole vahet, mis on kalapüügiluba väljastava asutuse nimi, millele ta ka püügiandmed esitab.
“Kalapüügilubade väljastamine elektrooniliselt on kindlasti hea algatus,” ütles Kalmus. “Kuidas lubade vormistamine tegelikkuses toimub, kas elektroonilise avalduse alusel või ametniku juures, vajab selgitamist,” lisas ta.
Elektroonilised kalapüügiload peaks eeldatavasti vähendama halduskoormust ja lõpetama vajaduse kanda kalapüügil kaasas paberil püügiluba.
Lisaks luuakse riikliku registrina kutselise kalapüügi andmekogu, mis võimaldab seda liidendada teiste riiklike registritega. Tänu sellele on kalapüügi korraldamisel vajalikud andmed paremini kättesaadavad ning kalastaja ei pea enam esitama kalapüügi­lubade taotlemisel andmeid, mis teistes riiklikes registrites juba olemas.
Muuhulgas sai kalapüügi­seadusesse nüüd kirja, et väikesaare püsielanike püügi­õigust saab võõrandada ka samal väikesaarel registreeritud äriühingule. Väikesaare püsielanikele eraldatud püügi­võimaluste piires saab kutselist kalapüüki teha antud väikesaare püsielanikele kuuluvate äriühingute kaudu.
Kutselise kalapüügi lubade väljaandmine ning püügi­andmete kogumine viiakse VTAsse üle alates selle aasta 1. detsembrist ja seetõttu annab järgmise aasta load välja VTA.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411