Reede, november 3, 2017
 

Hiiumaa arengseminar tulekul

Meta-Profit OÜ
Järgmisel nelja­päeval, 9. novembril arutletakse Hiiumaal taas selle üle, millises seisus on saare majandus ja mida võiks eesootavalt ajalt loota. Ühtlasi tunnustatakse saare edukamaid ettevõtjaid ning esitletakse Hiiumaa majandusülevaadet 2016.
20 aastat järjest on hiidlastel olnud tavaks vaadata novembri­kuus tagasi eelmisele majandus­aastale. “Kuigi lõppu näitab juba järgmine kalendriaasta, saame ette­võtluses ja majanduses toimunut terviklikult analüüsida alles siis, kui äriregistrile on esitatud majandus­aasta aruanded, mis ka sellel arengu­seminaril esitletava majandus­ülevaate allikaks,” selgitas sihtasutuse Tuuru ja Hiiu maavalitsuse arengu­osakonna juhataja Aivi Telvik.
Koos Tuuruga pani majandusülevaate valmimisele taas õla alla ka Swedbank. Majandus­andmeid kokku kogunud Swedbanki haldur Elmo Harjak nentis, et 20 aastaga on Hiiumaa majanduse struktuur tundmatuseni muutunud. Kui 1997. aastal andis 40 protsenti kogukäibest Hiiu Kalur koos kõigi tütarettevõtetega ning enamus majandusest oli seotud kalapüügi ja -töötlemisega, siis praegu on tegevusalad oluliselt rohkem hajutatud. Harjak tõi näiteks, et saarel annab tööstus u 30 protsenti käibest, plastitööstus seal­hulgas 22 protsenti.
Seminaril esindab Swed­banki vaateid Eesti majanduse tulevikule panga peaökonomist Tõnu Mertsina.
Sellest, kuidas paistab Hiiumaa mere tagant vaadates, räägib Läänemaal, Saaremaal ja Hiiumaal tegutsevate ette­võtjate konsultant Urmas Treiel.
Riigi prioriteetidest ettevõtluse toetamisel teeb ülevaate Silja Lipp majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist.
Kogenud koolitaja Alexander Kotchubei koolitus- ja konsultatsioonifirmast Meta-Profit räägib teemal “Mis kuskil juhi sees “kriibib”” ehk ettevõtete juhtide muredest ning jagab nõuandeid, kuidas jõuda lahendus(t)eni iseenda sees.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411