Teisipäev, november 14, 2017
 

Esimest korda aasta tegijaks

Katrin Sarapuu
Hiiumaa aasta tegija tiitli teenis tänavu esmakordselt saare suurim tööandja, Kärdlas tegutsev pereettevõte AS M ja P Nurst. Edurivisse reastatakse Hiiumaa ettevõtjad kuue näitaja alusel: netokäive, netokäibe kasv, ärikasum, ärikasumi kasv, omakapitali rentaablus ja tööjõukulud. Saare kümne parima hulka on AS M ja P Nurst valitud 11 korral, 2000. ja 2007. aastal tunnustati ettevõtet aasta investeerija aunimetusega.
Ettevõtte juhataja Agur Nurs ütles Hiiu Lehele, et loomulikult on selline tunnustus tähtis: “Hea teada, et meid on märgatud.”
Tegemist on saare suurima tööandjaga: kui 2015. a lõpus oli ettevõttel 133 töötajat, eelmise aasta lõpus 163, siis praegu juba 185. “Oleme läinud päris tugeva kasvuga,” nentis Nurs.
Arenguseminaril rääkis Nurs, et saarel tööandjaks olemine on omaette kohustus ja vastutus ning seab oma reeglid. Vastates küsimusele, millised need reeglid on, selgitas Nurs, et nad on püüdnud olla töövõtja­sõbralik ettevõte. “Me ei ole läinud seda teed nagu mandri ette­võtted, tahame säilitada oma töötajatega pikaajalisi töösuhteid, ja püüame teha nii, et töötajal oleks meie juures hea käia.”
Nurs ütles, et tasapisi on kasvanud ka töötajate palganumbrid. “Hiiumaa keskmisest ülespoole oleme ennast kogu aeg hoidnud ja üritame ka edaspidi hoida,” lisas juhataja.
Statistikaameti andmetel oli tänavu teises kvartalis kõrgeim keskmine brutokuupalk 1372 eurot Harjumaal ja 1227 eurot Tartu maakonnas, madalaim ehk 869 eurot Hiiu ja 884 eurot Saare maa­konnas.
“Tööjõu leidmine ei ole tõepoolest lihtne – selles on meid väga palju aidanud töötukassa,” rääkis Nurs Hiiumaa arenguseminaril. Ta ütles, et mandrilt töötajaid ei tooda, küll aga on mitmed ametis olevatest inimestest, saades ettevõttes töö­koha, Hiiumaale tagasi tulnud. Nursi sõnul leidub neidki, kes terve perega neile tööle tulnud ja jäänudki saarele elama.
Veel on ettevõte kasutanud stipendiumivarianti, pakkudes noorele, kes ettevõttesse praktikale tulnud, kohe lõpetamise järel võimaluse saada töökoht. Kui kellelgi oleks huvi minna õppima mõnd eriala, mida ettevõttes vaja, tasuks enne tulla juhatajaga rääkima. “Oleme valmis sellega arvestama, aga eelnev suhtlus on sel juhul häda­vajalik,” ütles Nurs.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411