Teisipäev, november 7, 2017
 

Avatud uste päeval käidi notarilt nõu küsimas

Notaribüroode avatud uste päeval 1. novembril külastas Hiiumaa ainukest notarit Maira Kattelit kuus inimest. Nõu küsiti nii pärimise, korteriühistu juhatuse liikmete valimise kui ka maamaksude saatmise kohta.
Üle Eesti sai kohalikelt notaritelt abi 673 inimest, lisaks nõustati kümneid inimesi telefoni teel.
“Suunasime tänavu ise päeva teraviku kinnisvarale ning võrreldes eelmise aastaga esitati rohkem küsimusi kinnisvarateemaliste vaidluste, varjatud puuduste, hüpoteegi seadmise, kasutusloa puudumise riskide ning kaasomandiga kaasnevate probleemide kohta,” kirjeldas Notarite Koja esinaine Merle Saar-Johanson.
Kolmandiku külastajate mureks olid pärimise ja testamendiga seotud teemad ning kümned inimesed tulid küsima abielulahutusega seotud vara jagamise kohta.
“Notaritelt küsiti ka selliseid küsimusi, mille osas saame inimesi vaid õiguskuulekusele suunata, näiteks sooviti teada, kuidas vältida kinnisvara müües maksude maksmist või kuidas hiilida kõrvale ülalpidamiskohustusest,” rääkis Saar-Johanson. “Kui seadusest kõrvalepõiklemise küsimused kõrvale jätta, siis said huvilised nii nõu kui praktilisi käitumisjuhiseid, kuidas probleeme ennetada või juba olemasolevaid muresid lahendada.”

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411