Reede, oktoober 13, 2017
 

Leivanädal kõnetas noori

Oktoobri esimesel nädalal toimunud leivanädala raames said Hiiumaa koolide õpilased tutvuda tänavu kevadel avatud Hiiu Pagari pagaritööstusega.
Hiiumaa suurima leivatootja ja Eesti Leivaliidu liikmena tutvustas Hiiu Pagar igal argi­päeval üht oma toodet igas Coop Hiiumaa kaupluses ning kutsus kõikide Hiiumaa koolide 4. klasside õpilased tänavu kevadel uuendatud pagaritööstusesse külla. Tootmis­ruumides toimunud ring­käigul tutvustati õpilastele erinevaid leiva valmistamise ja turustamisega seotud etappe alates leivajahude kaalumisest ja taigna segamisest kuni küpsetamise, pakendamise ja komplekteerimiseni. Külastus­käigu jooksul tegid lapsed leibade tundmise testi ning võrdlesid erinevate Hiiu Pagari leibade maitseomadusi. Kokku on Hiiu Pagari tootevalikus 11 erinevat leivasorti.
Leivanädala jooksul jõudsid Hiiu Pagari tegevustega tutvuma neljast Hiiumaa koolist pea 90 õpilast, kellest nii mõnigi leidis otse ahjust tulnud toodangut maitstes uue lemmiku. Ettevõtlusnädala avatud uste päeval tutvus Hiiumaa suurima toidutootja tegemistega veel lisaks poolsada huvilist.
Kaubamärgi Hiiu Pagar all tegutseva ettevõtte HTÜ Tootmine OÜ juhataja Kaja Antonsi sõnul on tal hea meel, et hiidlane eelistab oma toidulaual kohalikku leiba – Hiiu Pagari turuosa Hiiumaal müüdava leiva-, saia- ja kondiitri­toodete osas on pea 60 protsenti. Tänavu kevadel olulise arenguhüppe läbi teinud ettevõte on uuenenud tingimustes tööd alustanud hoogsalt ning Hiiumaa pagari- ja kondiitritoodangu eelistamine näitab, et kogukonna toel ellu viidud investeering uutesse tootmisruumidesse ja -seadmetesse on täitnud oma eesmärki.
Leivanädalal koostöös Hiiumaa koolidega käima lükatud Hiiu Pagari võileibade valmistamise konkursile oodatakse fotosid võileibadest, mis võivad olla nii tasapinnalised kui ruumilised, kujutada erinevaid objekte või esemeid. Lisaks leivale on lubatud kasutada kõikvõimalikke söödavaid lisandeid, et võileib kaunimaks ja isuäratavamaks muuta. Mullu esimest korda korraldatud võileiva­konkurss oli väga produktiivne ning üllatusi täis tulemiga, tänavuse konkursi tulemused selguvad mardipäevaks.
Hiiu Pagar tänab kõiki õpilasi, õpetajaid ja muid huvilisi, kes erinevatest leivanädala ja ettevõtlusnädala raames korraldatud ettevõtmistest osa võtsid ning pagari- ja kondiitritootmise ja toodanguga tutvust tegid. Loodame, et kogukonna olulise toetuse kaasabil arendatud ettevõtte toodang jõuab oma ehedate ja hiiumaiste maitsetega iga kodusaare pere ning külalise toidulauale.
Eesti Leivaliit on leivanädalaid organiseerinud alates aastast 1998 ning aastatega on ettevõtmine kasvanud üleriigiliseks sündmuseks, mida tähistatakse agaralt koolides, lasteaedades ning erinevates mäluasutustes. Leivanädala eesmärk on juhtida tähele­panu traditsioonilisele ja tervislikule leivale, mis on igapäevaselt meie perede toidulaual aukohal olnud sajandeid. Teise maailmasõja eelsest perioodist pärinev komme kinkida Eesti presidendile uudseviljast valmistatud leib jätkus ka tänavu ning Eesti Leivaliidu delegatsioonil oli uudseleiva üleandmise järel suurepärane võimalus vestelda presidendiga leiva tähtsusest ja tulevikust.

Arno Kuusk

HTÜ turundusspetsialist

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
  • Lisa kommentaar
     
    Your gravatar
    Sinu nimi
     
     
    *
     
     
    NB! Hiiu Leht ei vastuta artiklitele lisatud kommentaaride eest, kommentaari sisu eest võtab endale vastutuse kommentaator. Hiiu Lehel on õigus kustutada kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele so kommentaarid, mis on: teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, sisaldavad reklaami, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üleskutsuvad.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411