Reede, oktoober 13, 2017
 

Künnapu avas Nelja Nurga galeriis näituse

Kärolyn Kongi
Möödunud reedel avas August Künnapu Kärdlas Nelja Nurga galeriis näituse “Kassid, koerad, hobused ja tuvi.”
Künnapu näitus on positiivne ja värviküllane, sest autorile meeldib kujutada rõõmsaid asju elus ning kunstis. “Olen kasse maalinud juba 18 aastat, nad on mulle südame­lähedased ja müstilised olevused. Loomad pole kunagi pahased, mitte nagu inimesed, kes vahel aastaid viha peavad,” rääkis Künnapu.
Näituse Nelja Nurga galeriisse vahendanud Kadi-Ell Tähiste sõnul on Künnapu kindlasti üks Eesti silmapaistvamaid maalikunstnikke, tal on väga omapärane stiil ning tema töid teistega sassi ajada on keeruline. “Kaasaegses kunstis on levinud raskemate teemade kujutamine, on tore, kui keegi võtab kergemaid ja humoorikamaid teemasid,” ütles Tähiste.
Näituse külastaja Vladislav Koržetsi sõnul mõjuvad Künnapu pildid väga vingelt. “Mul on rõõm näha kujutavas kunstis midagi kujutatavat, suurem osa kaasaegset kunsti ei kujuta midagi,” sõnas ­Koržets ja lisas ka, et on Künnapu reprosid varem ajalehtedes näinud, aga reaalselt on need kolm korda paremad ja nähtud maalidel värvid justkui hiilgasid.
Väljapanekul on Künnapu viimase kolme aasta teosed. Autori sõnul sai ta inspiratsiooni elust oma kirjususes.
Tegemist on Künnapu esimese näitusega Hiiumaal. “Olen teist korda üldse Hiiumaal, esimest korda käisin
30 aastat tagasi. Kärdla on mulle väga hea mulje jätnud ja nädalavahetusel plaanin saarel rohkem ringi sõita,” rääkis kunstnik. Künnapu sõnul on saared tema jaoks erilised, suvel oli Ruhnus tema väljapanek, mis teada­olevalt oli saare esimene maalikunstinäitus.
Kadi-Ell Tähiste sõnul settis mõte Künnapu näitus Hiiumaale tuua pikalt, enne kui teostuseni jõudis. “Mul on väga hea meel, et on tekkinud suurepärased koostöövõimalused Nelja Nurga galeriiga ning saan oma kontakte ära kasutada, et tuua kaasaegse kunsti näitusi Hiiumaale,” rääkis Tähiste. Ta ütles, et hiidlased on suured kunstihuvilised, aga sageli käiakse mandril asja pärast ning ei jõuta kunstinäitustele, hoolimata huvist.
Möödunud aastal vahendas Tähiste Hiiumaale Peeter Lauritsa fotode näituse.
Galerist Kalli Seina sõnul on tal väga hea meel, et niisugune näitus Hiiumaale tuli. “Suvel, kui saarel on palju külalisi, näitame galeriis Hiiumaa kunsti, aga sügisel kui turiste vähem, näitame kohalikele n-ö väliskunsti,” ütles Sein.
Näitus jääb avatuks 4. novembrini.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411