Reede, oktoober 13, 2017
 

Kammerkoorid laulavad Emmastes

repro
Laupäeval on kõigil koorilauluhuvilistel võimalik Emmaste põhikoolis osa saada EBSi kammerkoori ja Kärdla kammerkoori sügishõngulisest kontserdist “Taas punab pihlapuu.”
Kahe koori kohtumine Hiiumaal rõõmustab Kärdla kammer­koori dirigenti Raili Kaibaldit väga, kuna head koori­laulu pole Hiiumaal kunagi liiga palju. Kaibaldi sõnul on kooride kohtumine eriline ka seetõttu, et dirigendid Tõnno Piigli, Kersti Seitam ja Raili Kaibald ise on õpingukaaslased Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia ajast.
EBSi kammerkoori dirigent Kersti Seitam ütles, et hooaja algusesse ei julgenud koor täispikka kontserti planeerida, sest igal kooril on sügiseti koosseisu muudatused. Sestap palus EBSi koor endaga koos esinema Kärdla kammer­koori. “Oleme kindlasti täiesti omanäolised ja erinevad koorid, kuid seda huvitavam on koos esineda ja õppida teineteiselt,” märkis Seitam.
Kontserdi pealkiri on “Taas punab pihlapuu”. Selja taha on jäänud imeline suvi koos laulupeoga ja nüüd sügisel tahaks ikka öelda nagu selle laulu tekstis: “kuid suvi see ei iial meelest läe, ta südamesse alles jääb…”. Emmaste kontserdi kavas kuuleb lisaks klassikalisele koorimuusikale Kikerpuu, Naissoo, Ehala, Pajusaare, Voorandi kooriloomingut.
Seitam lisas, et koor on hakanud viimastel aastatel Hiiumaad ka laululaagripaigana eelistama, sest nii saab laagri ära pidada kogu kooriga koos: “Saare pealt ju õhtul minema ei saa!”
EBSi koori puhul on tegu sõpruskonnaga, keda iseloomustab hea huumorimeel ja tahe tegeleda laulmisega võimalikult professionaalsel tasemel. Lauljate seas on nii EBSi vilistlasi, töötajaid, üliõpilasi, väga noori lauljaid EBSi gümnaasiumist kui ka koorilauljate sõpru. Koori seovad kokku traditsioonid, kordaläinud kontserdid, ühine hingamine, huumor.
EBSi kammerkoori repertuaar on alati otsiv, piire kompiv. Lauldakse nii klassikalist muusikat kui ka jazz- ja popmuusika laule. Traditsiooniks on saanud EBSi jõulukontsert Niguliste kirikus koos külalisesinejaga. Koor on välja andnud kaks heliplaati. Dirigeerivad Kersti
Seitam ja Tõnno Piigli.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411