Reede, oktoober 27, 2017
 

Iga helkiv toode kandjat nähtavaks ei muuda

Seoses pimeda aja ja helkuri kandmise kohustusega juhib tarbijakaitseamet tähelepanu, et helkur peab olema kvaliteetne ja nõuetele vastav. Iga helkivast materjalist toode ei pruugi täita helkuri ülesannet ega tee selle kandjat nõutaval viisil nähtavaks.

Üha populaarsemaks on muutunud ise helkurite või helkuri­sarnaste toodete valmistamine. Paraku ei pruugi need tagada kaitset pimedas, kuna nende nõuetele vastavust pole hinnatud. Isegi kui toode on valmistatud sertifitseeritud helkur­kangast, siis lõpptoote kuju, suurus, lisatud detailid ja trükised võivad tagasipeegeldumise omadusi oluliselt mõjutada. Ka peab helkuri pindala olema vähemalt 15 ruutsentimeetrit ühe külje kohta.
Seega kui meisterdad ise, sulle kingitakse või soetad käsitööna valmistatud toote, tasub järele mõelda, kas see teeb sind tegelikult piisavalt varakult sõidukijuhile nähtavaks.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411