Reede, oktoober 6, 2017
 

Hiiumaa ettevõtted avasid külastajatele uksed

Harda Roosna | Hiiu Leht
Ettevõtlusnädala raames oli kolmapäeval kõigil huvilistel võimalus külastada 13 Hiiumaa ettevõtet.
SA Tuuru ettevõtluskoordinaatori Katrin Sarapuu sõnul on ettevõtlusnädal väga suur koostööprojekt ning paljud ettevõtted on sellega hästi kaasa tulnud.
Eesti töötukassa Hiiumaa tööharjutusrühma juhendaja Triin Simsoni sõnul nemad päris kõikidesse ettevõtetesse minna ei jõudnud ja käisid neis, mis tundusid põnevad. Tööharjutajad käisid OÜdes Hiiu Graanul, Best Holding, Rax­motors ja Vaemla villavabrikus.
Lisaks toimusid ettevõtlusnädala raames ka koolitused. “Eile toimus laiemat maailma­pilti suunav ja tutvustav koolitus, kus räägiti, mida võiks avatud ettevõtja märgata maailmaturul, missugused on trendid ja muutused ajas, turunduses, kliendisuhtes ja üldse ettevõtja jaoks,” ütles Sarapuu. Koolituse “Mida võiks edukas ettevõtja majanduses märgata?” viis läbi koolitaja Aivar Pere, kes on Tartu ülikooli teadus- ja arendusosakonna ettevõtluse nõustaja. Tema peamisteks tööülesanneteks on ette­võtliku mõtteviisi kujundamine ülikoolis, ettevõtlusideede analüüs ning ettevõtete loomise nõustamine.
Täna toimub Tuuru majas seminar “Kes siis ikkagi teevad turismi?”, mille lektor Heli Tooman on Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismimajanduse dotsent. “Turismiteema on niisugune, kus kõik arvavad, et teavad kaasa rääkida. Seminaril me arutamegi, kes siis ikkagi tegelikult teevad turismi. Kas need on majutajad, toitlustajad ja kes peab tegelikult turundama, et kõigil hea on ja kuhu see raha siis ikkagi läheb?” rääkis Sarapuu.
Seminarile on oodatud nii turismiasjalised kui ka kõik teised, kellele teema korda läheb ning soovivad kaasa rääkida ja seeläbi saare turismi arendamisse panustada.
“Hiiumaal puudutab tegelikult turism nii paljusid, sest kuidas külastajad mandrilt jõuavad ettevõtete ja asutusteni, on tähtis ka neile, kes üks-ühele turismivaldkonnas ei toimeta,” ütles Hiiumaa turismikoordinaator Maria Ruubas.
“Mida suuremat koostööd teeme erinevate valdkondade esindajatega, et Hiiumaad tutvustada ning turundada, seda tugavama sihtkohana me külastajatele paistame ning ka oleme,” selgitas Ruubas.
Seminar “Kes siis ikkagi teevad turismi?” toimub Tuuru majas täna kell 13–16.15.
Tänavune ettevõtlusnädal on eriline ka oma kestvuse poolest, sest kui varasemalt oli vaid ettevõtluspäev, siis sel aastal saab ettevõtlusega tutvuda terve nädala.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411