Reede, oktoober 6, 2017
 

Ettevõtlusnädalast sai osa rekordarv noori

Käronyn Kongi
Tänavune Hiiumaa ettevõtlusnädal oli kõige suurema noorte osalusprotsendiga Eestis: üritusse olid kaasatud kõik saare gümnaasiuminoored ja iga neljas lasteaia- ja põhikooliõpilane.
Hiiumaa ettevõtlusnädal oli Eesti mõistes eriline: keskendus noortele ja kestis ühe päeva asemel tervelt nädala. “Näiteks Saaremaal oli üks noorte päev, aga meil olid praktiliselt igal päeval noored kaasatud,” rääkis SA Tuuru noorte ettevõtlusõppe koordinaator Henri Reeder.
Avalöögi sai ettevõtlusnädal esmaspäeval, 2. oktoobril inspiratsioonihommikuga “Miks ma pean õppima?”. Samal päeval said 11. klasside õpilased osa Bright Minds’i äriideede genereerimise konkursi avaüritusest “Kust leida head ideed”. Seal välja tulnud ja tagasiside läbinud mõtted pääsevad edasi Bright Minds programmi koolitustele ja tekkinud meeskondadel on võimalik esitada oma äriidee konkursile 2018. aasta kevadel.
Abituriendid arutasid teisipäeval Rannapaargus koos ettevõtjatega Hiiumaa ettevõtluse probleemkohtade üle. Oma ettevõtteid tutvustasid Joonas Väärtnõu, Ragnar Heiste, Helen Teigar, Toomas Kokovkin ja Meeli Küttim, kes keskendusid oma ettekannetes noorte töötajate ja ettevõtjate olulisusele ettevõtlusmaastikul. Kõik osalejad said hiljem sõna sekka öelda arutelul “Noor ettevõtja, noor töötaja”.
Kolmapäeval avas 13 Hiiumaa ettevõtet oma uksed kõigile huvilistele. Kümnendate klasside õpilased külastasid Kärdla ja Pühalepa valla firmasid.
Kolmapäevast tänaseni on Tuuru maja ümber kujundatud ettevõtlustänavaks, kus asub kuus ühiskondlikku asutust ja ettevõtet. MTÜ Ettevõtlusküla eestvedamisel läbi viidud kaheksas simulatsioonimängus osales kolmapäeval ligi 270 last. Õpilased jagati asutuste vahel ning neil tuli mängu jooksul suhelda teiste ettevõtetega ja lahendada eakohaseid ning rollist tulenevaid ülesandeid. Mängu käibevahendiks oli nii paberil kui virtuaalselt kasutatav mänguraha.
MTÜ Ettevõtlusküla äritänava juhi Tõnis Peterselli sõnul on neil Hiiumaal väga hästi läinud ja noored osalevad väga aktiivselt. “Koostöö Tuuruga läheb väga hästi. Tulime kohale ja meil oli kohe vau-moment,” rääkis
Petersell ja lisas, et neid ootas siin juba palju parem valmis ettevõtluslinnak, kui nad oleks oodanud.
Ettevõtlustänav sai eile auhinna Eesti ettevõtlikkuse edendaja 2017 ning esitati Euroopa Ettevõtlikkuse vaimu edendaja 2017 nominendiks.
“Lisaks noortele võtame ainsa maakonnana fookusesse ka õpetajad ning täname neid selle eest, et nad kasvatavad nii ettevõtlikke inimesi,” lisas Henri Reeder. SA Tuuru, Hiiumaa gümnaasiumi ja Kärdla põhikooli koostöös telliti õpetajatele töötuba, mida juhendab Vladislav Koržets. Töötoas osalema on oodatud ka Hiiumaa ettevõtjad, et ärgitada neid koostööle õpetajatega.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411