Reede, oktoober 13, 2017
 

Eesti selgeltnägijad konkureerivad Hiiumaal loodud auhinnale

Pikad pimedad sügis­õhtud on käes ja kõheduse otsijad võivad taas teleekraanil hakata vaatama seda, kuidas oma­vahel konkureerivad Eesti selgeltnägijad. Vähesed aga teavad, et trofee, mis võitjale antakse, on valminud Hiiumaal.
Disaini- ja klaasistuudio Ideeklaas omanik Kalli Sein ütles, et tellimus auhind valmistada tuli isiklike kontaktide kaudu. “Saatetiimis oli keegi varem mu töödega kokku puutunud ja soovitas. Mul on üsna suur klientuur just suurfirmade ja riigiasutuste osas ja kuna inimesed liiguvad tihti ühest asutusest teise, siis liigub info koos nendega,” rääkis ta.
Esiselgeltnägija auhind kujutab endast klaasist kätt, mis hoiab selles ametis vajalikku töövahendit – kristallkuuli. Selline kujundussoov oli tellijal. “Lisasin kuulile veidi omapoolset maagiat: kui algselt peaks selgeltnägija kuul olema kristallselge, siis minu versioonis on sellel juba veidi sinist udu ja nägemust sees,” jutustas kunstnik.
Kuna saate rakendamine võttis aega poolteist aastat, siis nii kaua viibis ka taiese valmimine. Reaalset valmistamis­aega oli Kalli Seina sõnul ehk nädalajagu, koos kavandamise ja kooskõlastustega kulus kokku kuu aega. “Klient jäi väga rahule, auhind käis koos saatetutvustusega isegi Ringvaate laualt läbi ning ka tõsisem telepublik nägi selle ära,” lisas ta.
Novembri alguses on “Selgelt­nägijate Tuleproov 2016” võitja Anu Pahka Hiiumaal ja hiidlased saavad temaga kohtuda. Jääb muidugi igaühe enese südame­tunnistusele, kui palju ta selles meele­lahutussaates esitletavat väidetavat müstikat usub, kuid igal juhul on väga tore, et üks Hiiumaal loodud taies on Eesti tele­reitingute eesotsas oleva saate auhinnaks saanud.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411