Reede, oktoober 13, 2017
 

Algas konkurss “Eesti aasta spordivabatahtlikud 2017”

Rahvusvaheline spordivabatahtlike liikumine SCULT kuulutas teistkordselt välja Eesti aasta Spordivabatahtlike tunnustamise konkursi (2017. aasta kohta), kuhu on võimalik kandidaate esitada 20. oktoobrini. Võitjad kuulutatakse välja Spordisõprade inspiratsioonipäeva SCULT Fest 2017 raames toimuval galal, mis toimub 3. novembril Tallinna ülikoolis.
• Aasta spordivabatahtlik – on peaauhind aasta parimale spordi­vabatahtlikule Eestis
• Aasta spordivabatahtlik noor – on spordivabatahtlik vanuses kuni 18 eluaastat
• Aasta spordivabatahtlik rändur – on vabatahtlikuna kaasa löönud väljaspool Eestit toimunud spordisündmustel
• Aasta spordivabatahtlike kaasaja – on organisatsioon või eraisik, kes on oma tegevusse (sündmus või klubi) vabatahtlikke eeskujulikult kaasanud
• Aasta spordivabatahtlike sõber – on organisatsioon või eraisik, kes on spordivabatahtlike tegevusele kaasa aidanud
• Aasta spordivabatahtlike innustaja koolis – on haridustöötaja, kes on motiveerinud õpilasi või üliõpilasi osalema vabatahtlikena spordivõistlustel ja spordiklubides.
Täpsem nomineerimisinfo: www.facebook.com/ScultEstonia
Konkursi eestvedaja Ott Pärna sõnul on vabatahtlikud iga spordisündmuse südameks, olgu nendeks siis suured maailmameistrivõistlused või näiteks Rabajooks Harku metsas. “Sport ja liikumisharrastus – nii klubid kui sündmused – on üle maailma edukad suuresti tänu miljonitele spordivabatahtlikele, kes nendesse oma aega ja energiat panustavad. Seepärast olemegi spordivabatahtlike ja edumeelsete organisatsioonide tunnustamise selles valdkonnas oma südameasjaks võtnud,” sõnas Pärna.
SCULT on Eestist välja kasvanud rahvusvaheline spordi­vabatahtlike liikumine, mis viib omavahel kokku vabatahtlikke ja spordisündmuste korraldajaid, seda nii Eestis kui üle maa­ilma. SCULTi kaudu on käidud abiks kohalikest võistlustest kuni rahvusvaheliste maratonide ja suurvõistlusteni välja – näiteks Lahti suusatamise MMil Soomes ja IAAF Kergejõustiku Maailmameistrivõistlustel Londonis. Sport ja liikumisharrastus põhineb üle maailma suurel määral vabatahtlikel – näiteks nii London 2012 kui Rio 2016 olümpiamängude korraldamises lõi kaasa u 70 000 vabatahtlikku.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411