Reede, oktoober 6, 2017
 

Ajujahi ajal võivad loomad teele sattuda

Esimesest oktoobrist algas uluksõralistele peetav ajujahihooaeg, mis suurendab tunduvalt metsloomade liikumist. Eriti ettevaatlikud peaksid olema autojuhid, sõites metsas ja asulavälistel teedel.
“Põhiliselt toimuvad ajujahid nädalavahetustel, sest siis saab töörahva hõlpsamini kokku,” selgitas Hiiumaa jahimeeste seltsi tegevjuht Anu Sarapuu. Ajujahti peetakse põdrale, punahirvele, metskitsele, saartel ka hundile. Sel aastal Hiiumaale hundi küttimise lube veel väljastatud ei ole. “Seega ootame 1. novembrit,” lisas Sarapuu.
Keskkonnaagentuuri spetsialistide soovitusel tuleks käesoleval jahihooajal küttida Eestis 7430 põtra, 2130 punahirve ja 19 700 metskitse. Tulenevalt riikliku tauditõrje komisjoni otsusest, tuleb 2017. jahiaasta lõpuks metssea asustustihedus langetada tasemele maksimaalselt 1,5 isendit/1000 ha kohta, mis tähendab, et Eestis kokku tuleb küttida 7550 metssiga.
Jahieeskirja järgi kestab ajujaht põdrale 15. detsembrini, metskitsele 31. detsembrini, punahirvele 31. jaanuarini ja metsseale jahikoeraga 31. märtsini.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411