Teisipäev, september 26, 2017
 

Võrkpalli meistriliigas kuus hiidlast

Võrkpallihooaeg võtab tuleval nädalavahetusel hoo üles. Meistrisarjas lööb kaasa koguni kuus hiidlast.
Kuuest hiidlasest üks, Magnus Kallas liitus alles äsja asutatud Saaremaa võrkpalliklubiga.
Audentese spordikooli järel sai 20aastane Kallas kõrgema taseme võrkpalliga tutvust teha Tallinna Selveri ja Rakvere võrkpalliklubi koosseisus. Kui saarlased hiidlase enda ridadesse kutsusid, siis mees pikalt ei kõhelnud.
“Suurt rolli otsuse tegemisel mängis kindlasti see, et peatreeneriks sai selleks hooajaks Urmas Tali ning kuna eelmine hooaeg mulle meeldis temaga koostööd teha, siis tundus see ka üsnagi loogiline valik,” selgitas noormees.
Suvel Saaremaale kolinud Kallas rääkis, et on tiimiga kiiresti ja edukalt kohanenud. Paljusid mängijaid tundis ta juba varem, teistega sai kiiresti jutule.
“Usun, et valik on end õigustanud,” arvas temporündaja esimese paari kuu põhjal. “Minul kui noorel mängumehel on see väga hea koht, kus areneda.”
Kohe medaliheitlusse
Kuigi Saaremaa võrkpalli­klubi loodi sellisel kujul alles tänavu, on sihid seatud kõrgele ja meeskond soovib juba algaval hooajal medalite jagamisel kaasa rääkida.
Kallas nimetas isiklike eesmärkidena võistkonda võimalikult palju aidata ja samas mängijana areneda. Eelkõige füüsiliselt, kuna kehakaalu ja jõudu on meeste konkurentsis juurde vaja, aga arenema peab veel ka tehnilisest küljest.
“Taustajõudude poolt on kõik tingimused eduks loodud, nüüd peame olema ise hea meeskond, et potentsiaal realiseerida,” arvas Kallas, kelle Saaremaale siirdumise kiitis heaks ka tema esimene treener, Ülari Kaibald.
Lisaks hiidlase palkamisele on Saaremaa esindusklubi oma lipu alla koondanud kodusaare paremad pojad. Näiteks eelmisel hooajal Balti liigas punktikuningaks tõusnud ja finaali kõige kasulikumaks mängijaks valitud diagonaalründaja Siim Põlluäär haaras kohe võimalusest kinni. “Eks ta üks elu unistusi on olnud kodusaare võistkonnas mängida, aga sellist võimalust ei osanud küll oodata,” rääkis Põlluäär Meie Maale.
Hooaeg algab
Kui Kallas tegi karjääris muudatuse, siis Stefan Kaibald, Markus Uuskari ja Robin Valting jätkavad Bigbank Tartu meeskonna ridades. Ülikoolilinna esindustiim on kindlasti üks peamisi tiitlipretendente.
Veel astuvad meistriliigas platsile Mario Vool, kelle kodumeeskond on Rak­vere võrkpalliklubi, ja Jaan Rebel, kes pallib Järvamaa võrkpalli­klubi eest.
Esimesed Credit24 ehk Balti liiga mängud toimuvad eeloleval nädalavahetusel. Saarlased sõidavad Leetu, Tartu võõrustab lätlasi, Rakvere võtab vastu pärnakad ja Järvamaa sõidab pealinna Selveriga mängima. Esimest liigamängu näeb Saaremaal 7. oktoobril TTÜ vastu.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411