Reede, september 1, 2017
 

Valge musträstas Kärdlas

Ats Oja
Igal kevadel ilmub Kärdla aedadesse musträstasarnane lind valge kurgualusega ja küsitakse linnu õiget nime. See on läbirändav kaelusrästas, kellele meeldivad rohkem mägised alad. On nähtud ka valge tiivasulega hallvarest, kes on teiste vareste suhtes veidi pelglik. Nüüd suve lõpus tuli veel haruldasem teade – Kärdlas elab valge musträstas (täielik albiino). Lind õnnestus koos musta värvi poegadega ka pildile saada, mis kinnitab leiu õigsust. Niisugused teated on oodatud ja see rikastab meie linnupilti saarel.
Saabunud teated haruldastest lindudest pani kirja linnuvaatleja
VELLO TARNING.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411