Teisipäev, september 5, 2017
 

Toidu- ja kunstinädala tipphetkeks halulaeva veeskamine

repro
Sündmusterohke Hiiumaa toidu- ja kunstinädal ootab nii hiidlasi kui mandri­inimesi saarele, et koos suvehooaega pikendada.
Sündmustesarja raskuspunkt on laupäeval, 16. septembril Suursadamas, kui vette lastakse Hiiu halulaev, mida ehitatud aastast 2010. Pidulik hetk, mil laev merega kohtub, on kell 13. Perepäev jätkub tuulelippude tegemise koolitusega ja piknikuga kuuvalgel.
Nädala avasündmused leiavad aset juba kolmapäeval – Ewa Kaisa Plaki maalide näitus Pritsumajas ning restoranis Roograhu on kino- ja pitsaõhtu. Neljapäeval on avatud kudumiskohvik, õpitakse teetseremooniat korraldama ja sushit valmistama. Orjaku sadamas lõpetatakse pidulikult Kassari Kultuurineljapäevad ja samas avatakse ka Hiiumaa kunsti ja kultuurinädal.
Reedel jõuab finišisse Hiiumaa esimene koduveini­konkurss, mille võitjad kuulutatakse välja laupäeval. Toidu- ja kunstinädalal on avatud ehtekunstniku Kaia Saarna ateljee, keraamiku Kristi Kuurme ja Moe Muusa disainivabrik Kärdlas, kunstnikepaari Lia ja Aado Algvere koduateljee Haldis ning Triibuvineeri töö­koda Männamaal ning palju muudki.
Ungru Resto korraldab reedel piduliku õhtusöögi ja on avatud ka laupäeval.
Pühapäeval avatakse Tubala anagamaahi, Palade looduskeskuses on matk ja Kärdla nukuteatris lastejooga.
Sündmusi jagub ka järgmisesse nädalasse ning otsad tõmbavad kokku Coopi Hiidlaste sügislaat Tormi konsumi platsil 23. septembril ja Palade Looduskeskuse seenenäitus Kärdla turu­platsil 24. septembril.
Toidu ja kunstinädala sündmuste täpse kava leiab veebist www.hiiumaamaitsed.ee

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411