Teisipäev, september 19, 2017
 

Tasujale trepijooksul vastast polnud

Kaja Hiis-Rinne
Teist aastat järjest võitis Tahkuna trepijooksu Hergo Tasuja – 27 sekundiga 43meetrise Tahkuna tuletorni tippu jõudnud sportlane parandas oma mullust aega 4 sekundi võrra. Teine oli Marek Laanbek 35 sekundiga ja kolmas Magnus Leht 36 sekundiga.
Senine rekord löödi ka naiste arvestuses. Tasavägise võistluse kiireim oli Siiri Talts, kes läbis 192 astet ja jõudis tippu 39 sekundiga. Vaid sekundiga kaotas talle Tiina Mõniste ja kolmas oli ajaga 43 sekundit Helena Maripuu.
Aasta eest oli naistest nobedaim Anneliis Viilukas, kes jõudis keerdtrepist üles 43,5 sekundiga.
Trepijooksu korraldas Hiiumaa Jooksugrupp. Tänavu osales trepijooksul 15, mullu 27 jooksjat. “Võiks öelda, et jooksugrupp on ka ise süüdi, et osalejaid sel korral vähem oli ehk selle taga on jooksuharjumuse üha laiem levik Hiiumaal,” ütles Hergo Tasuja. Ta selgitas, et just seetõttu osalesid paljud saare jooksjad nädal tagasi Tallinna sügismaratonil ja sellest taastumine ei lubanud veel võistelda. Teist sama palju oli laupäeval aga jooksmas Saaremaal Ultima Thule maratonil.
28. oktoobril viib Hiiumaa Jooksugrupp Tahkunas, sealsamas tuletorni lähistel läbi maastikujooksu.
HIIU LEHT

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411