Teisipäev, september 5, 2017
 

Ristna Wave Classic avas lainesõidu võistlussarja

Raul Harro
Raul Harro
Kolmapäeval puhunud tugeva tuulega avati Ristna Wave Classic lainesõidu võistlussari.
Eesti meistrivõistluste naiste liidriks tõusis Kadri Hirvesaar. Harrastajate Fun Wave liidriks Ingvar Lukas, klubi Hiiusurf surfarid Martin Berkmann ja Toomas Pertel said teise ja kolmanda koha.
Korraldajate teatel õnnistas ilmataat võistlusi 10–14m/s puhuva tuulega ja kohati ligi kahemeetriste lainetega. Veidi üle viie tunni kestnud võistluse jooksul viidi läbi 27 sõitu nii “Single” kui “Double” eliminatsioonides.
Võistlussõidu pikkus oli 10 minutit ning selle aja jooksul hindasid kohtunikud võistlejate hüppeid ja lainesõiduoskusi. Arvesse läks kaks parimat lainet ja üks parim hüpe. Oli mitmeid tasavägiseid sõite, kus kaalukauss oleks võinud ühele või teisele poole kalduda.
Alustati harrastajate Fun Wave sõitudega. “Single” eliminatsiooni väljapaistvaim võistleja oli Katrin Sula, kes üksteise järel võitis mees­surfareid ning jõudis poolfinaali, kus lõpuks pidi tunnistama Martin Berkmanni paremust. Teises poolfinaalis olid vastamisi Ingvar Lukas ja Toomas Pertel. Ülimalt pingelises heitluses, vaid ühe punktilise eduga, tagas finaalikoha Ingvar Lukas. Kolmanda-neljanda koha sõidus tunnistas Katrin Sula Toomas Perteli paremust ja finaalis võidutses Ingvar Lukas. Seis peale “Single” eliminatsiooni oli: 1. Ingvar Lukas, 2. Martin Berkmann, 3. Toomas Pertel ja 4. Katrin Sula.
“Double” eliminatsioonis hakkas tormiliselt ülespoole rühkima silmapaistva arengu läbi teinud Karl Robin Tiislar, kes loosi ebaõnne tõttu sattus oma esimeses sõidus kokku “Single” võitja Ingvar Lukasega. Karl Robin võitis “Double” eliminatsioonis viis sõitu järjest, kuniks pidi tunnistama kolmandal kohal ootava Toomas Perteli paremust. Teise ja kolmanda koha heitluses said Toomas Pertel ja Martin Berkmann ühelt kohtunikult võrdsed punktid ning teiselt kohtunikult tuli 0,5punktiline erinevus Martin Berkmanni kasuks. Seega kohtusid finaalis samad mehed, kes ka “Single” eliminatsiooni finaalis. Viimane lahing oli finaalivääriline ning pinget ja draamat jagus viimaste sekunditeni. Berkmann oli väga heast sooritusest tuleneva eduga kuni viimaste sekunditeni juhtimas, kui 2 sekundit enne lõppu sooritas Ingvar “Forward Loop’i” ning vormistas sellega Fun Wave etapivõidu.
Edasi jätkus võistlus Eesti meistrivõistluste (EMV)tasemel. Seekord küll vaid naiste arvestuses. Peeti kaks võistlus­sõitu, kus kolm võistlejat korraga oma lainesõidu oskusi näitasid. Võitjana väljus EMV lahingust Kadri Hirvesaar, teine oli Katrin Sula (Chica) ja kolmas Õnnela Urb (Eru Surf Team).
Lainesõidu sari jätkub esimeste sobivate tuulte ja lainetega Ristnas või Väänas.
Hiiumaa Surfiklubi korraldustiim tänab kohtunikke ja toetajaid: HiiuSurfShop, Eesti Purjelaualiit, Kalipso.ee.

OTT Kallas
Eesti jahtklubide liit

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411