Reede, september 8, 2017
 

Prestiižikas auhind Marianna Liigile

Nik Hunger
Prestiižika Luzerni Festivali akadeemia noore helilooja auhinna pälvisid Eesti autor Marianna Liik ja Josep Planells Schiaffino Hispaaniast. Heliloojad saavad tellimuse uuele orkestriteosele, mille ettekanne on 2019. aastal Luzerni festivalil. Ajaleht Luzern Zeitung vahendab, et valiku tegi Luzerni Festivaliakadeemia kunstiline juht Wolfgang Rihm. Järgmisel suvel teevad Liik ja Planells Schiaffino koostööd Rihmi ja Luzerni Festivaliakadeemia orkestriga ning seejärel esinevad 2019. aasta suvefestivalil.
Samas leheloos tutvustatakse mõlemat heliloojat. Marianna Liigi kohta on kirjas, et 1992. aastal sündinud Liik lõpetas 2017. aastal Eesti muusika- ja teatriakadeemia. Samuti viidatakse, et ta on muuhulgas kirjutanud teoseid Eesti riiklikule sümfooniaorkestrile ja Soome Uusinta ansamblile. Hiiu Leht lisab koos õnnitlustega, et
Marianna Liik on pärit Kärdlast, alustas muusikaõpinguid Kärdla muusikakoolis ning heliloojateed koos muusikust isa Siim Liigiga.
Planells Schiaffino sündis 1988. aastal Valencias ja õppis Berliini muusika­kolledžis. Tema teoseid on esitanud Ensemble Modern, Luzerni Festivaliakadeemia, WDR Sinfonieorchester Köln ja Saksa Raadio Filharmoonia Saarbrücken.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411