Teisipäev, september 5, 2017
 

Muinsuskaitsepäevad Hiiumaal

Euroopa muinsuskaitsepäevade esimene kokkusaamine Hiiumaa muinsus­kaitse seltsi liikmetele on reedel Wabrikus, kus koos vaadatakse Hiiu kogujate seltsi liikmete vanu Hiiumaa pilte.
Laupäeval, 9. septembril kell 12 algab kõigile huvilistele külastusmatk Hiiumaa ainulaadsetel militaar­objektidel, giidiks sõjaajaloo ja -mälestiste asjatundja Mart Mõniste. Matk algab Lehtma-­Tahkuna militaarraudteega, edasi liigutakse Tahkuna vaatamisväärsuste juurde ning matk lõppeb Kärdla kõrbes ehk Kaibaldi liivikul. Kaasa tuleks võtta termos ja võileib ning väljasõidule tulla oma autoga. Kogunemine Kärdlas Olerexi tanklas kell 11.45–12.
Pühapäeval, 10. septembril kell 12 algavad ekskursioonid Suuremõisa lossis ja pargis. Uuritakse Suuremõisa ajaloolist ja muinsuskaitselist kujunemislugu. Ekskursiooni juhib kell 12 mõisaelu asjatundja, kohalik “mälupulk”, Eesti muinsuskaitse seltsi liige ja teenetemedali omanik Vello Kaskor, kell 13.30 algaval retkel on giidiks maastikuarhitekt Kristiina Hellström. Avatud on lossikohvik, pererestoran Padakonn.
Tänavuste Euroopa muinsuskaitsepäevade teema on pärand ja maastik. Nelja päeva jooksul on külastajatele tasuta avatud kümned paigad ja viiakse läbi pärandit tutvustavaid ekskursioone.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411