Reede, september 15, 2017
 

Masspääste õppus MAREX 2017

Harda Roosna | Hiiu Leht
Täna korraldavad vabatahtlikud merepäästjad Tareste lahe ja Püssirahu vahelisel laevatataval merealal suure merepääste­õppuse, millel sadakond osalejat nii meilt kui mujalt.
Hiiumaa vabatahtlike merepäästjate eestvedaja Marek Rätsep ütles, et kaasa löövad kohalikud vabatahtlikud, riiklike päästekomandode päästjad, piirivalve ja politseiametnikud, aga ka kolleegid Ahvenamaalt, Saaremaalt ja Kihnust.
Õppuse üldjuhi, Eesti vabatahtliku mere- ja järvepääste juhatuse liikme ja koolitusjuhi Jako Verniku sõnul on MAREX 2017 puhul tegemist seni suurima treeninguga, mis vabatahtlike endi korraldatud. Kindlasti on õppus ka sellel aastal Eestis korraldatutest suurim.
Õppuse stsenaariumi järgi on kokku põrganud kaks merel reisijaid vedanud laeva. Kokkupõrkes osalenud laevadelt on vette sattunud suur hulk kannatanuid. Õnnetusest teatamine on viibinud, kuna laevade sidesüsteem muutus õnnetuse järgselt kasutuskõlbmatuks.
Saadetud pressiteates on kirjas, et reageeriva otsingu- ja päästemeeskonnaga osaleb õppusel kaheksa alust. Neist kokkupõrke imiteerijaid on kaks ja turvaaluseid kolm. “Päästetavate” täpset arvu välja ei tooda, kuid tegemist on masspäästeõppusega ning masspäästeks nimetatakse merel juhtunud õnnetust tavaliselt siis, kui kannatanuid on üle 20.
Vabatahtlike merepäästjate poolt korraldatav merepääste­õppus MAREX 2017 (Mass Rescue Exercise) algab täna, 15. septembril algusega kell 13 ja lõpeb kell 17. Aluste ja inimeste kogunemiskohaks on Kärdla sadam.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411