Teisipäev, september 19, 2017
 

Koolinoorte võistlushooaeg algas

HERGO TASUJA
Reedel avati Emmastes Hiiumaa koolinoorte spordivõistluste hooaeg, kui 4.–6. klassi poisid mängisid jalgpalliturniiril. Kaheksa võistkonna osalusel peetud võistlusel oli näha, et jalgpalli mängitakse üle saare ning tase oli ühtlaselt hea. See tagas noortele ka palju häid mängukogemusi.
Turniirisüsteem jagas võistkonnad kahte alagruppi, kust omavaheliste mängude tulemusena kaks paremat pääsesid medalimängudele, kolmas-neljas jagasid kohad viiendast kaheksandani.
A-grupist jõudsid poolfinaali Käina I ja Lauka, B-grupist Kärdla I ja Emmaste. Põnevate poolfinaalide järel pääsesid finaali suuremate koolide esindusvõistkonnad.
Samas võis Kärdla I tiimi vaadates mõni arvata, et tegemist on Kärdla-Palade ühendtiimiga, kuna pooled platsil silganud mängumehed olid suvel kooli vahetanud ja Paladelt Kärdla kooli õppima asunud. Kärdla I, kus mängisid Kevin Saarnak, Trevor Püssim, Oliver Piil, Karl Aleks Talvi, Robin Rõmmel, Andro Suuster ja Johannes Lige, teeniski üldvõidu. Tõele au andes, teenitult, kuna oma puur hoiti terve päeva jooksul puhtana ehk mängiti filigraanset kaitsemängu.
Finaalmäng lõppes 4:0. Teine oli seega Käina I, mida esindasid Ats Härmson, Kevin Põtter, Tormi Laid, Karl Kustas Toimra, Martin Schneider, Miko Sedrik ja Kermo Jääger.
Hoopis vaevalisemalt kulges pronksmedalite omaniku välja selgitamine. Emmaste surus ja tabas mitmel korral väravaraame, Lauka nõelas aga teravate-kiirete vasturünnakutega. Väravalukku murda ei õnnestunud. Kuniks tiksusid lisaminutid, mil koduvõistkond otsustava värava lõi. Seega mahtusid poodiumile ka Artur-Mihk Peterson, Riho Tärk, Verner Ellermäe, Jonatan Saarnak, Mattias Mets, Samuel Sülla, Rihard Valk ja Erik Pruul.
Mänge hoidsid ohjes ja tagasid sellega täpselt ajakavas püsimise kohtunikud Tanel Klee ja Tõnis Saarnak. Vanemad poisid ja tüdrukud selgitavad osavamad pallivõlurid välja alanud nädalal, taas Emmastes.
Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411