Teisipäev, september 19, 2017
 

Käina koolipere võistles staadioni avapeol

Kairi Reintal
Kaks aastat kestnud Käina koolistaadioni rekonstrueerimistöid tähistati 7. septembril sportliku avapeoga 4.–9. klasside õpilastele.
Avasõnad ütles kooli direktor Joel Pulk, kes pani õpilastele südamele, et nad uut staadioni hästi hoiaksid. Vallavanem Omar Jõpiselg kiitis kooli vilistlasi ja hoolekogu liikmeid, kelle jaoks oli staadioni uuendamine tõsine pealehakkamine ja surumine, et asi ikka tehtud saaks.
Spordipäeva eelsoojenduse viis läbi Käina kooli vilistlane, tuntud ja tunnustatud jooksutreener Ahto Tatter. Päeva korraldasid Käina kooli kehalise kasvatuse õpetajad Maarika Kiislar ja Ülari Kaibald.
Käina kooli staadioni rekonstrueerimistööd lõppesid mullu. Tööde käigus sai uue tartaankatte jooksu­rada, uuendati ka staadioni juurde­pääsuteed, sade­vete ära­juhtimise süsteemi, kaugushüppekasti, võrkpalliplatsi ja jalgpalliväravad said uued võrgud. Staadionimaja korrastamisel tegid suure töö ära vabatahtlikud. Sel kevadel sai uuenduskuuri läbinud staadionimaja valmis. Nüüd on seal treenerite tööruum ja paremad võimalused vahendite hoiustamiseks. Kuna staadionimaja valmis ajal, mil õpilased juba suvepuhkusel, peetigi staadioni avapidu alles nüüd.
70ndatel ehitatud Käina kooli staadion, mis omal ajal oli üks Eesti parimaid, oli nüüd juba kehvas seisus ja vajas hädasti kaasajastamist. Vallavanem ütles Hiiu Lehele, et vallavalitsusel on põhimõte – esmajärjekorras viia ellu projektid, millele on võimalik saada lisaraha, staadion aga oli “üks õnnetu asi”, mis justkui ei sobinud ühegi meetme alla.
Staadioni uuendamise projekti toetas 32 000 euroga regionaalsete investeeringu­toetuste programm, Käina vald panustas 100 000 eurot.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411