Teisipäev, september 26, 2017
 

EOK premeerib Heiki Nabit ja tema treenereid

facebook
Eesti Olümpiakomitee premeerib maailmameistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluses hõbe­medalile tulnud Heiki Nabit 19 000 euroga ning tema treenereid Igor Bugay’d ja Aleksander Jairust kokku 9500 euroga.
Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on Heiki Nabi (pildil vasakul) suurepärane eeskuju meele- ja sihikindlusest ning füüsilisest jõust ja nutikusest. “Enam kui kümneaastase perioodi vältel on ta suutnud võita medali olümpialt, neli medalit maailmameistrivõistlustelt, ühe Euroopa meistrivõistlustelt – see on silmapaistev saavutus. Pariisi MMi hõbemedaliga andis ta Eestile taaskord põhjust olla oma spordi­kangelase üle uhke. Õnnitleme Heikit ja tema treenereid!” lausus Sõõrumaa.
Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt 2013. aastal EOK täitevkomitee poolt kinnitatud korrale. Selle kohaselt makstakse MMi kuldmedali puhul preemiat 38 000 eurot, hõbemedali korral 19 000 eurot ja pronksmedali puhul 13 000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast.
Treenerite preemiate määramisel on arvestatud medalivõitja soovidega. Igor Bugay preemiasummaks on 6650 eurot ja Aleksander Jairusel 2850 eurot.
EOK maksab sportlaste ja treenerite preemiatelt lisaks 7125 eurot riigimakse, kokku kulub preemiatele 35 625 eurot. Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411