Reede, september 1, 2017
 

Ametikool jagas tunnistusi

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Reedesel Hiiumaa ametikooli lõpuaktusel Suuremõisa lossis sai lõputunnistuse 29 õppurit kolmelt erialalt.
Aukohale Suuremõisa lossi saalis istusid õppurid, kes aasta-paariga jõudnud noorem­aedniku, puit- ja kivi­ehitiste restaureerija või väike­sadama spetsialisti lõpu- või kutsetunnistuseni.
“Võite nüüd elus edasi minnes tõsta lõua kõrgemale, sest olete erialaselt ja ka inimestena palju enese­kindlamad ja teie väärtus on suurem,” ütles Hiiumaa ametikooli õppedirektor Piret
Hion lõpuaktusel, kinnitades, et need, kes jõudsid lõpuaktuseni, on sihikindlad ja järjepidevad.
Nooremaedniku eriala lõpetaja Jaanika Orav rääkis pärast kutsetunnistuse kätte­saamist, et enne õppima asumist arvas ta, et aednikutöö on ääretult raske ja keeruline. “Õppides sain teada, et teades taimi ja töövõtteid, on see lihtsam kui paistab,” lisas ta.
Orav võrdles oma kursust ainuraksena, mis huvitaval kombel moodustus eri oskuste ja tasemega inimestest ning peale lõpupidu jagunes taas igaüks oma suunas, võttes kaasa teadmised, mis koolist saadud.
Sügisel uued õppurid ja erialad
Hiiumaa ametikoolis on mitu eriala, mille praktikat on võimalik teha vaid soojal aastaajal. “Aianduses ei tee ju talvel midagi, kui kasvuhoone välja arvata,” ütles Hion. Ta lisas, et praktika on nendel erialadel väga tähtis, kuna just praktilisi töid tehes harjutatakse kutseeksamiks. Hion kinnitas, et ka tulevikus saavad lõpueksamid olema augustis, kui uued õpilased valmistuvad kooli tulema.
Ametikoolis alustab õppetööd sel sügisel kaheksal erialal, millest kuuel täiesti uus õppekava, sadakond õppurit. “Kuna vastuvõtt osadele erialadele veel kestab, praegu täpset arvu ei tea,” selgitas Hion.
Ta avaldas lootust, et kui hea sõnum nende kooli õppe­kvaliteedist ja uutest huvitavatest erialadest levib, toob see neile ka rohkem õppureid. “Samas Hiiumaa on väike ja ka kool ei saa eriti suureks paisuda, pigem õpetame hästi ja numbrid pole olulised,” märkis õppedirektor.

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411