Teisipäev, september 26, 2017
 

30 pakkujat ja palju rahvast

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Juba kolmandat aastat korraldas Coop Hiiumaa tarbijate ühistu Tormi Konsumi parklas laada.
Laadapäeva soosis ka ilm ja ostjaid oli seekord väga palju. Tänavusele laadale oli 30 kaubapakkujale juurde “poogitud” ka seenenäitus ja kasutatud riiete-asjade müük ehk “kirbukas” kümnekonna müüjaga.
HTÜ juhatuse esinaine Kaja Antons selgitas, et laadaga soovivad nad kohaliku käsitöö ja toidu tuua ostjaile lähemale. Laadale oli müügile oodatud eelkõige kohalik toit ja käsitöö. “Tänavu võtsime juurde ka “kirbuka”, et laadale elevust juurde tuua,” selgitas
Antons. Loomulikult oli kohal ka Peipsi sibul ja ilmselt laadalt keegi ilma sibulateta ära ei läinud. Suur melu käis ka Hiiu Pagari leti ümber, sest nemad küpsetasid just laada jaoks pirukaid ja saiu. Antons nentis, et just kohalik toit on see, mis rahvast köidab ja kohale toob. Pakkuda oli nii kitsejuustu, mett, suitsuliha­tooteid, sibulat, taimi kui aiasaadusi. Lisaks korraldati ka laadaloterii, kus iga loos oli võidupilet. “Teeme kõik kogukonna hüvanguks, tulu me sellega ei teeni,” ütles Kaja Antons.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411