Reede, august 4, 2017
 

XII Hiiumaa Homecoming üllatas

Margarita Korol
Festival üllatas sel aastal publikut uute asukohtade ja esinejate mitmekesisusega. See algas neljapäeval kontserdiga Kärdla kultuurikeskuses, reedel kõlas muusika Hiiumaa muuseumi Pikas majas Kärdlas ja laupäeval Pühalepa valla maadel asuvas Soonlepa karjamõisas. Viimane kontsert oli eriline, kuna toimus nii hoone sees kui ka väljas ning muusika saatel juhatati külalised ühest esinemispaigast teise. Eriti elamuslik oli, kui Homecomingu koori võimas hääl kõlas kergete mere­lainete kohina ja pilliroo õõtsumise taustal. Anton Dressler improviseeris klarnetil unustamatute kõladega muusikat ning laupäevane festivalipäev lõppes Lauri Jõelehe heliteose “Horizon” esmaesitlusega.
Pühapäeval sai ligi 150 kontserdikülalist osa Pühalepa kirikus toimunud kontserdist ning esmakordselt lõpetas festivali galakontsert Tallinnas. 2. augustil Eesti Filharmoonia Tallinna Mustpeade Majas toimunud kontsert tõi lavale parimad festivali palad ja kohale ligi 200 kuulajat. Mandril leidis Hiiumaa Home­coming festival sooja vastuvõtu ning nii mõnigi tänulik kuulaja lubas järgmisel aastal külastada festivali juba Hiiumaal.
XII Hiiumaa Homecomingu festivali meeskond tänas kõiki külalisi, muusikuid ja Hiiumaa inimesi, kes panustasid festivali elluviimisesse, aga ka toetajaid: kultuuriministeeriumi, Eesti kultuurkapitali Hiiumaa ekspertgruppi ja ASi Selverit. Tänu neile organisatsioonidele sai festival võimalikuks.
Meie aga ootame järgmist kohtumist!

Margarita Korol
Hiiu valla kultuuri ja vaba aja keskus

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411