Reede, august 25, 2017
 

Tartu bluus jõuab Hiiumaale

Leif Laaksonen
Täna kell 20 annab Sõru paadikuuris tasuta kontserdi Tartu ansambel Sawmill Roots Orchestra, mis põimib sajanditagust New Orleansi jazzi Mississippi deltabluusiga.
Veebruaris Tartu Bluusikuu raames kokkutulnud kollektiivi kuuluvad hiidlasest trompetimängija Aigor Post, klarnetimängija Aveli Paide, trummar Raul Terep ja slaidkitarrist Andres Roots. Väärib märkimist, et Rootsi soolo-LP “Roots Music” oli mullu aprillis Eesti enimmüüdud heliplaat ning pälvis tänavu ka Kuldse Plaadi auhinna.
Rootsi viimane stuudio­album “Winter” püsis aasta­vahetusel kaks kuud Briti ja Prantsuse raadiote enimmängitud bluusialbumite edetabelites, eeloleval talvel aga peaks ilmavalgust nägema juba Sawmill Roots Orchestra esimene kauamängiv.
Kontserte on orkester andnud muuhulgas Põlva festivalil Underground Blues ning rahvusvahelisel kirjandusfestivalil Prima Vista. Novembris on ees kontsertreis Lätimaale, kus Tartu kvartett esineb koos Soome bluusilaulja Ismo Haavistoga.

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411