Teisipäev, august 1, 2017
 

Rahvaliiga kuues hooaeg tõi uue võitja

Hergo Tasuja
Jalgpalli rahvaliiga viidi sel aastal läbi uuenenud formaadis. Kui varasemalt kohtusid kõik tiimid kodus-võõrsil süsteemis, siis nüüd mängiti turniirisüsteemis.
Nii võõrustasid mängijaid seekord Emmaste ja Palade staadionid, kus nelja meeskonna osavõtul kahel järjestikusel laupäeval ohtralt vutimängu nautida sai.
Kahel esimesel aastal võitis Hiiumaal rahvaliiga, ja seda üsna kindlalt, Valgu võistkond. Seejärel on kolmel korral väga hoolikalt punkte lugeda tulnud, sest võitja edu on olnud napp. Aga meistritiitli teenisid Hiiu Kalur, Kõpu Dynamo ning Kääpa JK.
Ka sel korral lahutas kahte paremat vaid üks punkt, kui Emmaste Spordiklubi, koosseisus Riste Sofie Käär, Aleksei Käär, Jonatan Saarnak, Tõnis Saarnak, Tobias Remmelg, Taaniel Remmelg, Marko Pruunlepp, Rando Küttim ning Hergo Tasuja oli mõlemal turniiripäeval teine ja kokkuvõttes edestas võistkonda Vasikad.
Esimesel päeval võitnud Vasikatel ehk tiimil koosseisus­ Kristjan Ugam, Sten Kerk, Karl Johanson, Janno Johanson,­ Kaarel Kaing, Sander Süld, Andrus Põder, oli nädal hiljem raskuseid meeskonna komplekteerimisega ja kõik mängud mängiti ühe mängijaga vähemuses.
Teisel päeval oli edukaim Kõpu Dynamo, kel polnud võimalik esimesel korral osaleda. Kokkuvõttes said aga kolmanda koha Ken Pähn, Danver Mets, Margus Käär, Aleksander Silk, Marko Kanarbik, Jass Jürimaa, Priidu Koppel ja treener Aivo Jõeleht.
Märkimisväärne seekordse turniiri juures on ka asjaolu, et kahe mängupäeva peale tuli kohtunikel näidata vaid kahte kollast kaarti ehk mängiti ootamatult puhtalt.
Emmaste kõrval on rahvaliigas kõik aastad kaasa teinud Tubala Tuulikud. Tiimis, kus pallisid Reven Köster, Hargo Liiving, Sven Holm, Jonathan Simson, Edvin Orav, Sass Holm, Seren Köster, Karl Karukäpp, Hendrik Reinpal, Jaspar Jõhvik, Alo Altement jagub mängulusti, ent veidi jäi igas kohtumises vajaka. Seega võeti neljas koht. Samas ilmselt üsna väärtuslik neljas koht, kuna korraldajate poolt anti ka neljanda koha tiimile medalid. Ja kui paljudel on kodus neljanda koha medal?
Et osalejaid oli poolsada ja neist vaid kolm, kes liigatasemel­ jalgpalli mängivad, näitab see, et alal on kandepinda ja jagub neid, kes veel või enam, peamiselt vanuse tõttu, liigatasemel kaasa lüüa ei soovi.

Hergo Tasuja
rahvaliiga koordinaator Hiiumaal

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411