Teisipäev, august 1, 2017
 

Puhkpillipäevad nädalajagu hiljem

Helja Kaptein | Hiiu Leht
Hiiumaa XI puhkpillipäevad toimuvad sel aastal nädala­jagu hiljem, augusti teisel nädalavahetusel, 11.–13. augustini.
Päris esimestel aastatel toimusid puhkpillipäevad hoopis juuli lõpus, ent orkestritele sobib augustikuu paremini. Nii oli tavaks täita saar puhkpillimuusikaga augusti esimesel nädalavahetusel, mil toimuvad nii kohvikute- kui ratsupäevad.
Puhkpillipäevade eestvedaja, dirigent Toomas Paap ütles, et sel aastal võetakse natukene rahulikumalt. “Eelmine, juubeliaasta võttis ikka tohutult energiat. Tänavu on suurem rõhk noorteorkestritel,” selgitas Paap, miks nad sel korral teiste suviste tippsündmustega konkureerida ei soovi.
Samas lubas dirigent, et kvaliteedis mööndusi ei tehta ja kultuurisündmusi, millega koostööd teha, on ka sel aastal mitmeid. Samuti on sisus nii mõndagi uut.
Puhkpillipäevad avatakse reedel, 11.augustil kell 18 Käina kiriku varemetes. Sellele eelneb pidulik rongkäik. Puhkpillipäevad tipnevad laupäeva õhtul kell 20 Sõru paadikuuris toimuva Sõru Jamm´iga. Kontsertidest saab osa üle kogu saare: nii mängib Paide linnaorkester Orjaku sadamas ja Tohvri hooldekodus, Väike-Maarja pasunakoor Kalanas, Forte avab Lestafesti ning Kaitseliidu orkester Suuremõisa lossipäevad. Traditsiooniks on saanud ka laupäevahommikused äratusmängud saare eri paikades. Muusikat täis nädalalõpule tõmmatakse joon alla pühapäeval­ rongkäigu ja kontserdiga Kärdlas Marditrummil.
“Oluline on, et kõik kontserdid on kuulajatele-kaasa­elajatele tasuta,” lisas Toomas Paap.
Kaasa teevad orkestrid Forte ja Tamme Tartust, Paide linnaorkester, Väike-Maarja pasunakoor, kaitseliidu Tallinna maleva orkester. Lisaks noorteorkestrid huvikeskusest Kullo, Tabasalu muusikakool, Keila noorte brass, Kekava muusikakool ning Emmaste noorteorkester.

Hergo Tasuja

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411