Teisipäev, august 1, 2017
 

Paasoja Rumeeniasse mängima

Korvpallis ei juhtu liiga tihti, et eestlased välisliigasse murravad. Veel vähem juhtub seda hiidlastega. Martin Paasoja aga saavutas ihaldatud eesmärgi ja asub pallima Rumeenias.
24aastane Hiiumaal sirgunud Martin Paasoja on juba mitu aastat välisliigade poole kiiganud. Nüüd õnnestus eesmärk täita ja uuest hooajast mängib ta Rumeenia kõrg­liiga klubis SCM Craiova.
Lõppenud hooajal Eesti korvpalli meistriliiga Tähtede viisikusse valitud Paasoja­ jaoks on see oluline elu­muudatus. “Minu jaoks tähendab see palju, kuna tegemist on minu esimese välisklubiga ning ma olen välis­maale mängima minemist juba mõned aastad soovinud,“ selgitas 191sentimeetri pikkune taga­mängija.
Noormees ütles, et annab endale aru – see on mingil määral tundmatusse minek. Samas annab kindluse teadmine, et alati on võimalus Eestisse tagasi tulla. “Ja kui tulen, siis juba kogenumana,” lisas Paasoja, kes Rapla meeskonna eest on viimasel hooajal keskmiselt 30 minutit platsil rabanud.
Martini isa Mati Kiiver, kes ka korvpallitreeneri rollis, hindas poja soovi end välismaal proovile panna õigeks, eriti tema kui mängija arengut silmas pidades.
“Eks see periood peaks nüüd näitama, kui hästi on Martin valmis profispordis läbi lööma,“ hindas Kiiver, kes Rumeenia klubi taustagi uurida jõudnud. Craiova teenis eelmisel hooajal põhiturniiril teise koha, ent põrus veerandfinaalis. “See näitab, et liiga on hästi tasavägine, kui seitsmes meeskond paneb play-offis teisele ära,” selgitas Kiiver.
Paasoja Rumeeniasse siirdumisele aitasid kaasa ka teise korvpalluri Reinar Halliku kontaktid, kes ise samas klubis mänginud ja samuti tolle liiga taseme tugevaks hindas.
Korvpalli põhitõed omandas praegu Eesti korvpallikoondisega MM-valikmängudeks valmistuv Paasoja Hiiumaa korvpalliklubis Askus. Sealt kutsuti ta Pärnusse. Esmalt noorteliigas mängima, ent peagi sai ta tuleristsed ka meeste vastu. Viimased viis hooaega pallis keskmiselt 11,5 punkti mängus visanud Paasoja Raplas. Klubis, millega teeniti meistriliigas kaks pronksmedalit ja kevadel jõuti koguni finaali.

Hergo Tasuja

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411