Reede, august 4, 2017
 

Militaarmuuseumi sünnipäevalahing

Vikipeedia
Hiiumaa militaarmuuseum tähistab kümnendat sünni­päeva nelja lahingmasina dessandiga ja näidislahinguga. “See on üle 60–70 aasta, kui saarele tulevad peaaegu tankid,” ütles muuseumi üks asutajaid ja eestvedaja Ain Tähiste.
Sünnipäeva kuupäev on 9. august, aga neli kaitsejõudude soomusmasinat saabub Hiiumaale juba päev varem – teisipäeval, 8. augustil.
Tähiste ütles, et soomusmasinad Eesti kaitseväe CV 90, brittide Warrior, Soome päritolu Pasi ja prantslaste soomuk tuuakse saarele treileritel. Kõigepealt näeb teisipäeva õhtul Kärdla sadama parklas, kuidas need treileritelt maha sõidavad. Siis liiguvad soomusmasinad kolonnis keskväljakule, kus kell 18 saavad soovijad sõjamasinaid uudistada. Edasi sõidavad soomukid koos saateautodega Tahkunasse militaarmuuseumi. Kolmapäeval, 9. augustil on militaarmuuseum kõigile avatud tasuta, tasuta on ka militaarmatkad giid Urmas Seliranna juhtimisel. Ka kolmapäeval saab sõjamasinatega tutvuda ning õhtul, kell 18 algab Kaitseliidu näidislahing.
Tähiste ütles, et kui hästi läheb, võib selle aja paiku näha Tahkunast üle lendamas ka NATO hävitus­lennukeid.

 

Sildid: ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411