Teisipäev, august 8, 2017
 

Maalikunstniku fotode näitus

Harda Roosna | Hiiu Leht
Kunstnik Ilmar Kruusamäe avab neljapäeval, 10. augustil kell 13 Kärdlas Hiiumaa muuseumi Pikas majas Vabrikuväljak 8 fotonäituse “40 aastat hiljem”. Tegemist on fotonäitusega üliõpilasmaleva suvedest Hiiu Kaluri rühmas 1970. aastatel.
Ilmar Kruusamäe on maalikunstnik, Eesti kunstnike liidu liige aastast 1988, Kursi koolkonna asutajaliige. Kruusamäe on tuntud eelkõige fotorealismi harrastajana ja on kunagistest Tartu foto­realistidest ainsana tänaseni hüperrealismi tehnilistele võtetele truuks jäänud. Kunstniku lemmikžanriks on kujunenud portreed. Tema suuremõõtmelised teosed on eritähelepanu all pea igal kunsti ülevaatenäitusel. Kruusamäe teoseid on õnn näha olnud ka näitustel Hiiumaal. 2013. aastal esitles ta portreesid Kärdla kultuurikeskuse näitusesaalis, väiksemamõõtmelisi töid on näha olnud ka kunstikohvikus Gahwa.
Ilmar Kruusamäe on pärit Tartust. 1980. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli rahanduse ja krediidi erialal majandusteadlasena. Kunstis on Kruusamäe iseõppija, kes alates 1980. aastast on vabakutseline kunstnik.

 

Sildid: , , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411