Reede, august 18, 2017
 

Liigajalgpall taas Emmastes

erakogu
Viimati mängiti Emmaste jalgpalli­staadionil liigatasemel jalgpalli seitsme aasta eest. Sel pühapäeval jõuab see naiste teise liiga kaudu taas Emmastesse.
Naiste jalgpalli meistrivõistluste teises liigas osaleb sel aastal hiidlaste-saarlaste ühistiim, jalgpalliklubi (JK) Saarepiiga. Et Leisi muruväljakut renoveeritakse, saab naiskonna kodustaadioniks hooaja lõpuni Emmaste.
Viimati nägi Emmaste staadionil liigatasemel jalgpalli aastal 2010, kui meeste neljandas liigas lõi kaasa Emmaste JK Dagöplast.
Samas kinnitas Saarepiiga naiskonna treener Margus Kuusk, et Leisi väljakul toimuvad tööd on vaid üks põhjus. “Kindlasti oli teine eesmärk Hiiumaale ka mänge tuua,” ütles Kuusk. Ta lisas, et Emmaste staadionil peetakse kolm kohtumist. Sel pühapäeval ning 2. ja 24. septembril.
Saartevaheline koostöö
Koostöö kahe saare vahel, vähemalt jalgpallivaldkonnas, on pikka aega toiminud. Nii on meestest FC Kuressaare eest pallinud näiteks Martti Pukk, Gustav Kotkas, Tõnis Koppel ja Karl Johan Kastein.
Kuusk selgitas, et ka naiste kaasamine sai alguse ajal, mil ta oli Kuressaare tiimiga seotud. Esmalt liitusid naiskonnaga Jaanika Küttim ja Jaana Üksik. “Tublid tüdrukud,” tunnustas treener.
Aastal 2014 sai FC Kuressaare naiskonna treeneriks Marguse abikaasa Kateriin. “Hakkasime otsima kogenumaid mängijaid, kes oleksid noortele tüdrukutele ees­kujuks ja toeks,” selgitas Kuusk Hiiumaa poole vaatamise põhjust.
Hooaeg 2015 oli edukas. Paraku ei jätkunud treenerite koostöö klubiga, mistõttu moodustati JK Saarepiiga. Alustati rahvaliiga tasemel. Samas püsis idee, et naiskond võiks põhineda Hiiumaa, Saare­maa ja Läänemaa ühistel jõududel.
“Keegi meist ei ole piisavalt suur, et saada kokku korralik naiskond ühe piirkonna peale. Koostöö peab olema, see viib edasi,” selgitas Kuusk põhjuseid.
Talvel võeti sihiks liiga­tasemel kaasa lüüa. Võistkonda komplekteerides otsiti juba liitunud Kersti Riili ja Kristina Ivaškiva abil teisigi hiidlasi. “Viisime Kärdlas treeningu läbi ning huvilisi jätkus,” rõõmustas treener, et Saarepiigaga liitusid Saara Kattel, Emma Kaups, Siret Tara, Marika Koppel, Kättriin
Remmelg, Anna-Maria Mustkivi ja Jaanika Küttim. “Väga korralik saak, kui nii võib öelda.”
Koostöö hakkas üsna kiiresti sujuma. Nii võitis Saarepiiga talvise naiste rahvaliiga­turniiri. “Loodan, et suudame anda väikese tõuke Hiiumaa naistejalgpalli uuele tõusule,” ütles Kuusk põhjuse, miks teda saartevaheline koostöö motiveerib.
Meistrivõistluste teises liigas hoiab Saarepiiga viiendat positsiooni üheksa naiskonna seas. Kümne mänguga on kogutud 16 punkti. Liider Saku Sporting on kaugel, neil on 28 punkti. Samas teine koht, Tallinna Kalev II, kellega pühapäeval kell 16 kohtutakse, asub vaid kolme punkti kaugusel.

Hergo Tasuja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411