Teisipäev, august 22, 2017
 

Kuhile raudmehe tiitel

triatloniportaal.ee
Keila lähistel korraldati laupäeval Eesti ja kogu Baltikumi ainus täispika triatloni võistlus, mille võitis ja raudmehe tiitli teenis Rainer Kuhi. Triathlon Estonia nime kandva võistluse lõpetas Kuhi ajaga 9:07.23. Selle ajaga ujus ta 3,8 kilomeetrit, sõitis rattaga 180 ja jooksis 42 kilomeetrit.
Suurfavoriidina läks rajale Saaremaa mees Villu Vakra, kel Triathlon Estonialt ette näidata kaks võitu, neist mõlemad ajaga alla 9 tunni. Ta alustaski teravalt, väljus veest juhtgrupis ning haaras Tartu-Pärnu maanteel kulgenud rattarajal juhtohjad enda kätte, suurendades edumaa enam kui 10 minutile.
Esimesena teise vahetusalasse jõudnud Vakrale järgnesid Rainer Kuhi ja Andre Mägi. Võistluse kulgu muutvad sündmused toimusid just sealsamas, teises vahetusalas, kus üllatuslikult astusid raja kõrvale nii liidrikohta hoidnud Vakra kui kolmandal positsioonil liikunud Mägi. Kahe peamise konkurendi katkestamine tegi tööpäeva viimase kolmandiku Kuhile oluliselt lihtsamaks. Hiiumaa mees läbis maratonijooksu ajaga 3:27.43 ja ületas võidukalt finišijoone.
Kuhi võiduaeg oli 9:07.23 ehk täpselt minuti ja kahe sekundi jagu nobedam aastatagusest korrast, mil ta sama võistluse Vakra järel teisena lõpetas.
Kaheteistkümnendat korda toimunud Triathlon Estonia paistis silma suure osavõtjate arvuga. Kokku oli täispikal distantsil rajal 78 sportlast, kellest märkimisväärne hulk oli saabunud naaberriikidest: Lätist, Soomest ja Venemaalt.
Hergo Tasuja

 

Sildid: , ,

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411